Tørr Saison

Har satt ei bøtte med div ekstrakt og frysetørret, belgisk gjær og Mittlefruh og Saaz. Og 1.06, fg 1.009. Som forventet er det ganske tørt (men godt !). Liker litt kullsyre I øl, også I Saison, kan jeg ha I en del sukker før karbonering og få både et rundere øl og bra med kullsyre? Jeg tenker minst 10 g pr liter.
 
Du kan forsøke med laktose - det kan gi litt sødme. Kanskje 250g per 20 liter eller så. Sukker vil bare tørke ut ølet ytterligere - gjæren vil spise opp sukkeret.
 
Tok en ny smak nå og er enig, det er egentlig en ganske fin balanse i det. Er det noen tommelfingerregel for karbonering av Saison, 6-7 gram pr liter?
 
En pleier å karbonere disse temmelig kraftig. De har lite kropp og da er det på sin plass med mye karbonering. Jeg vil tro 8g/l er normalen - uten at jeg har noen tabell foran meg.
 
Tilbake
Topp