1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Tørrhumling av "gammel" IPA

En tråd i 'Brygging' startet av Tore B., 16 Sep 2013.

  1. Tore B.

    Tore B.
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg brygget en stor batch på 125 liter IPA i slutten av mai sammen med mine bryggerkompiser. Selv om vi trodde vi hadde tilsatt tilstrekkelig med aromahumle (til sammen 270 gram Cascade og Amarillo-pellets ved kokeslutt), ble resultatet noe aromasvakt. Dessuten fordunstet det meste av aromaen temmelig raskt, så nå sitter vi igjen med en slags APA med bra bitterhet men lite aroma. Jeg har fortsatt to hele Corneliusfat stående, og vurderer en redningsaksjon gjennom å tørrhumle de to fatene med en god porsjon Cascadeblomst og kanskje litt Nelson Sauvin. Er det noen som har gode eller dårlige erfaringer med slik tørrhumling direkte på fat i etterkant?
     
  2. OyvindEG

    OyvindEG
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bærum
    Det hungerer fint, men krever en metode for å hindre humlen å komme opp i stigerøret.
     
  3. Dahlberg

    Dahlberg
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Bor i Florø
    Humlepose fungerer brillefint til tørrhumling når blomster benyttes, og min erfaring tilsier at øla burde bli strålende.
     
  4. Tore B.

    Tore B.
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ja, jeg tenkte definitivt å bruke en humlepose, tynget ned med litt kjøkkenbestikk, og forankret i lokket med et tynt fiskesnøre gjennom pakningen.
     
  5. Kaa Rudjord

    Kaa Rudjord
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Farsund
    Funker fint med humle i desinfisert presskanne, med kokt vann. La stå og kjøle ned, og hell oppi...
     

Del denne siden