Tørrhumling IPA?

GunvaldK

Norbrygg-medlem
Hei!

Kanskje me har gjort ein kjempetappe :noway:
Me hadde tørrhumla oppi gjæringkaret før gjæring starta :eek:ppkast: Det er vel meininga at humla skal oppi etter 5 dagar? Spørsmålet er kva konsekvenser vil dette ha på smaken, og om noko kan gjerast for å retta opp feilen?

Gunvald
 
Jeg er selv nybegynner, men har satt noen brygg. Har selv gjort dette flere ganger og synes produktene har blitt veldig gode. Ville ikke bekymret meg for det, godt øl blir det sikkert likevel.
 
Grunnen til at man tørrhumler etter primærgjæring er for å minske faren for infeksjon, samt forhindre avdamping av humlearoma gjennom vørterens bevegelse. Nå tørrhumler jeg etter primærgjæring, men hadde ingen problemer da jeg tørrhumlet under gjæring.
 
Tilbake
Topp