Hei
Skal tørrhumle en IPA igjen snart. Har til nå holdt meg til ca 30g på en 20liters batch (1,5g pr l.) noe som gir fin aroma synes jeg.
Det jeg lurer på er om det er noen som har erfaring med større (eller kanskje ekstreme?) mengder til tørrhumling?
Kan det bli for mye?
Er det slik at det ved en viss mengde ikke lenger har noe for seg å tilsette mer fordi det er begrenset hvor mye aroma en kjenne?
Dette går vel også på hvor lenge IPAn er tenkt lagret fordi aroma svekker seg etterhvert. Men uansett, noen som har eksperimentert litt med dette?
Skal tørrhumle en IPA igjen snart. Har til nå holdt meg til ca 30g på en 20liters batch (1,5g pr l.) noe som gir fin aroma synes jeg.
Det jeg lurer på er om det er noen som har erfaring med større (eller kanskje ekstreme?) mengder til tørrhumling?
Kan det bli for mye?
Er det slik at det ved en viss mengde ikke lenger har noe for seg å tilsette mer fordi det er begrenset hvor mye aroma en kjenne?
Dette går vel også på hvor lenge IPAn er tenkt lagret fordi aroma svekker seg etterhvert. Men uansett, noen som har eksperimentert litt med dette?