1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Tørrhumling

En tråd i 'Brygging' startet av MonkeyBizness, 8 Mar 2015.

  1. MonkeyBizness

    MonkeyBizness
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hosle, Bærum
    Hei

    Har laget en Svartediket fra 7Fjell, men er litt usikker på tørrhumlingen.
    Etter tre dager ligger fremdeles humlen som et tykt lag på toppen. Bør man røre inn dette eller vil det synke etterhvert??
     
  2. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    La det ligge. Hvis du setter ølet kaldt et par dager før tapping vil det synke.
     
    #2 Gahr, 8 Mar 2015
    Sist redigert: 8 Mar 2015
  3. MonkeyBizness

    MonkeyBizness
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hosle, Bærum
    Hvor kaldt??
     
  4. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kjøleskap. 0-4 °C.
     
  5. MonkeyBizness

    MonkeyBizness
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hosle, Bærum
    Må den opp igjen til 18C før tapping med sukker eller kan den tappes ved 0-4C??
     
  6. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
    Spørs hvor god tid du har ;)
     
  7. MonkeyBizness

    MonkeyBizness
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hosle, Bærum
    Har ikke dårlig tid, men om det går like bra ser jeg ingen grun til å vente 1-2 dager til??
     
  8. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
    Greia er at karbonering med sukker tar gjerne et par ukers tid ved romtemperatur. Jo lavere temp, desto lengre tid før karbonering er på ønsket nivå. Kjør en cold crash et par dager, deretter øker du temperaturen gradvis opp mot 18-20 grader, stikker om og tilsetter sukkerlake og overfører til flasker/fat.
     
  9. MonkeyBizness

    MonkeyBizness
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hosle, Bærum
    Her blir det vel snakk om å ta ut dunken fra kjøleskapet og inn i et rom med 18C. Er ikke det gradvis nok?? Tapper jeg på 4C vil det vel bare ta ca 1 dag får flaskene er oppe på romtemp?? Er dette for raskt??
     
  10. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
    Går sikkert fint.
     
  11. MonkeyBizness

    MonkeyBizness
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hosle, Bærum
    Takker og bukker for svar!!
     
  12. Haakon2015

    Haakon2015
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bærum
    Man risikerer ikke at all gjæren synker ved en cold crash, eller? Vil det være gjær nok til karbonering?
     
  13. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Svarstad
    Det er plenty gjær igjen, RDWHAHB.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     

Del denne siden