God aften!
Jeg brygget i går en påskeøl som jeg fikk OG 1.065 på. Målbildet er 1.007.
På grunn av dårlig effekt med tørrgjæren som følger med de typiske ølsettene puttet jeg oppi 2 pakker med tørrgjær.
Er dette for mye? Kan for mye av sukkeret bli spist opp?
Uten å vite noe om mesketemp, maltsamensetning vørtemengde type etc.
Et ekstrakt kit tilsatt beerenhancer på OG på 65 trenger ofte ekstra gjær. Hva slags gjær? Hvor mange liter? (Ekstrakt eller allgrain?)
Meske temp? Gjærnæring ? (Zink)
Du har uansett ikke feilet med å tilsette 2pakker.
OG på 65 er det helt greit å safe med nok gjær
Tips 2 : rehydrering av gjær er en fordel.
Tips 3: få oksygen i vørt (rist dunken som fy)
Tips 4: start temp "lavt"/riktig. Blir fort varmt under gjæring.
Tempen i ølet som gjelder.. ikke det i rommet.. (ofte 3-4 over romtemp) ale er typisk 18-20c under gjæring
Tror ikke du får for tørt øl. Gjær har oftest en spesifikk utgjæringsevene (attenuasjon)
Dette går veien tenker jeg. Pass på temp
Sent from my iPad using Tapatalk