Traff OG før kok

Hei!
Jeg brygget akkurat og før kok så hadde jeg allerede den OG som var forventet etter kok. Jeg brygget et 25 L ølsett og merket med 20l og skylte med 14l.

Jeg har forstått det slik at en må koke for å få dampet bort noen stoffer som en ikke ønsker i ølen.

Oppskriften sa 90 min kok. Så jeg regnet ut at hvis jeg vannet ut med 4l vann, så ville jeg treffe riktig OG etter 60min. Det stemte fint.

Var det en OK avgjørelse å kun koke 60min?

Sent from my MI 5 using Tapatalk
 
Vær obs på at måling før kok er lett å få feil.(hor høy).mål etter 5 min kok,da har vørteren blandet seg..
Har du pilsnermalt så sies det at du skal koke 90 min.. men mange koker 60 min..
 
Tusen takk for raske svar!

Ja, jeg har slitt med at de to siste bryggene har hatt feil avlesning av SG før kok, så denne gangen var jeg påpasselig med å røre godt før jeg tok prøver. Så SG før kok stemte fint.

@loebrygg. Usikker på det, er det en egen type malt? Det var en amerikansk IPA fra Bryggselv.

Pale malt, Munich mørl, pale crystal Malt, crystal malt

Sent from my MI 5 using Tapatalk
 
Tilbake
Topp