Hei!
Jeg brygget akkurat og før kok så hadde jeg allerede den OG som var forventet etter kok. Jeg brygget et 25 L ølsett og merket med 20l og skylte med 14l.
Jeg har forstått det slik at en må koke for å få dampet bort noen stoffer som en ikke ønsker i ølen.
Oppskriften sa 90 min kok. Så jeg regnet ut at hvis jeg vannet ut med 4l vann, så ville jeg treffe riktig OG etter 60min. Det stemte fint.
Var det en OK avgjørelse å kun koke 60min?
Sent from my MI 5 using Tapatalk
Jeg brygget akkurat og før kok så hadde jeg allerede den OG som var forventet etter kok. Jeg brygget et 25 L ølsett og merket med 20l og skylte med 14l.
Jeg har forstått det slik at en må koke for å få dampet bort noen stoffer som en ikke ønsker i ølen.
Oppskriften sa 90 min kok. Så jeg regnet ut at hvis jeg vannet ut med 4l vann, så ville jeg treffe riktig OG etter 60min. Det stemte fint.
Var det en OK avgjørelse å kun koke 60min?
Sent from my MI 5 using Tapatalk