Treng hjelp til Stout oppskrift

Eg fant ei søt stout oppskrift i Beersmith add-ons som virket veldig lovende og hadde visst nok tatt andre plass i ein amerikansk konkurranse og greier og greier.
Eg prøvde i vertfall å brygge denne men fekk veldig dårlig OG og FG, sliter og med å få karbonert denne med tilsatt sukker. Det er veldig mye spesialmalt i denne oppskrifta så lav OG er vel å forvente, men ønsker inspill på korleis eg bør forandre denne for å få meir vettuge resultater. OG blei 1,056 men dette var etter tilsetting av laktose, er usikker på kor mykje laktosen påvirker OG?? FG stoppa på 1,032!!

Oppskrifta:

Brygga på Speidel 20

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 20,49 l
Post Boil Volume: 16,32 l
Batch Size (fermenter): 14,00 l
Bottling Volume: 13,00 l
Estimated OG: 1,060 SG
Estimated Color: 185,1 EBC
Estimated IBU: 31,8 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 83,4 %
Boil Time: 90 Minutes

Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
8,00 g Chalk (Mash 60,0 mins) Water Agent 1 -
4,00 g Baking Soda (Mash 60,0 mins) Water Agent 2 -
1,38 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 3 27,3 %
1,27 kg Aromatic Malt (150,0 EBC) Grain 4 25,1 %
0,55 kg Roasted Barley (1450,0 EBC) Grain 5 10,9 %
0,39 kg Chocolate Malt (935,8 EBC) Grain 6 7,6 %
0,36 kg Crystal 80L (177,3 EBC) Grain 7 7,0 %
0,33 kg Vienna Malt (14,0 EBC) Grain 8 6,6 %
0,28 kg Barley, Flaked (Briess) (3,3 EBC) Grain 9 5,5 %
0,11 kg Black Patent Malt (1034,3 EBC) Grain 10 2,2 %
0,11 kg Dark Crystal (334,9 EBC) Grain 11 2,2 %
0,29 kg Milk Sugar (Lactose) (0,0 EBC) Sugar 12 5,6 %
10,36 g Magnum [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 13 23,5 IBUs
10,36 g Goldings, East Kent [4,10 %] - Boil 30,0 Hop 14 5,3 IBUs
10,36 g Fuggle [4,75 %] - Boil 5,0 min Hop 15 1,6 IBUs
10,36 g Goldings, East Kent [4,10 %] - Boil 5,0 Hop 16 1,4 IBUs
10,00 g Fuggle [4,75 %] - Boil 0,0 min Hop 17 0,0 IBUs
10,00 g Goldings, East Kent [4,10 %] - Boil 0,0 Hop 18 0,0 IBUs
1,0 pkg English Ale (White Labs #WLP002)
2,00 Cup Espresso (Bottling 0,0 mins) Spice 20 -


Mash Schedule: Infusion 153
Total Grain Weight: 5,07 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash Add 25,00 l of water at 68,0 C 40 min
Mash Step Add -0,00 l of water and heat to 78,0 5 min
 
Topp