Hei, Jeg har lekt meg med en oppskrift i noen dager nå, men ville satt veldig pris på noen tips, evt forbedringer da jeg fortsatt er forholdsvis ny i gamet. Jeg er veldig usikker på honningen og hvilke mengder jeg kan operere med for at ikke smaken skal bli så altfor fremtredende. (Målet er å lage en IPA)
Batch størrelse: 23 l
OG: 1066 (Beregnet)
FG: 1013 (Beregnet)
IBU: 68.8 (Beregnet)
EBC: 13.9 (Beregnet)
Malt:
6.10 kg - Pale Malt 6 EBC
0.50 kg Caramel malt 30 EBC
Humle:
30g Pacific Gem - 60 min
15 g Simcoe - 15 min
15 g Citra - 15 min
20 g Simcoe - 2 min
Tillegg, koking: Irish moss - 10 min
Gjær: Safale US-05
Tillegg, gjæring: 0.3 kg Honning etter fire dager og 20 g - Citra etter 7 dager.
Batch størrelse: 23 l
OG: 1066 (Beregnet)
FG: 1013 (Beregnet)
IBU: 68.8 (Beregnet)
EBC: 13.9 (Beregnet)
Malt:
6.10 kg - Pale Malt 6 EBC
0.50 kg Caramel malt 30 EBC
Humle:
30g Pacific Gem - 60 min
15 g Simcoe - 15 min
15 g Citra - 15 min
20 g Simcoe - 2 min
Tillegg, koking: Irish moss - 10 min
Gjær: Safale US-05
Tillegg, gjæring: 0.3 kg Honning etter fire dager og 20 g - Citra etter 7 dager.