Trenger humletips

Hei,

Jeg skal lage en lys og lett sommer-blonde .
Jeg har satt sammen malt, og det ser slik ut

Batch Size (fermenter): 20,00 l
Estimated OG: 1,043 SG
Estimated Color: 11,7 EBC

3,20 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 80,0 %
0,34 kg Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC) Grain 2 8,5 %
0,23 kg Caramel/Crystal Malt - 30L (59,1 EBC) Grain 3 5,8 %
0,23 kg Vienna Malt (6,9 EBC) Grain 4 5,8 %

Jeg skal gjære med Nottingham-gjær, og planlegger å gjære på lav temperatur (16-18C) for å hindre esterproduksjon. Jeg lurer på om dere har noen tips til hvordan jeg skal humle denne. Ønsker middel til lav humlearoma, dette skal ikke være en humlebombe av noe slag, jeg ønsker at dette skal være en frisk og god tørstedrikk. Est ABV er 4.3%

Jeg har følgende humle:

Premiant 5,69% - 15g
Columbus 16,4% - 80g
East Kent Golding 5,7% - 70g
Saaz 3,7% - 5g
Hallertauer Mittelfrüh 2,85% - 10g
Simcoe 12,90% - 55g


Er kanskje simcoe den som er å foretrekke når det gjelder aroma og smak, og en annen for bitterhet? Hva synes dere? Hva ville dere gjort?
 
Sist redigert:
Takk for tipset, men hadde planer om å bruke den humlen jeg allerede har. Holder på å meske nå skjønner du :p Har lyst å bruke opp humle som jeg har i fryseren, har blitt litt forskjellig der etter hvert =)
 
Vet ikke helt om jeg oppfatter ingrediensene dine så langt som 100% typeriktig for blonde, men det er selvsagt ikke så nøye. Ut fra ditt utvalg vil både EKG, Saaz og Hallertauer funke bra i en blonde. Saaz er jo nydelig.
 
Jeg prøver dette jeg:

  • Estimated pre-boil gravity is 1,036 SG
Boil Ingredients

Amt Name Type # %/IBU

5,00 g Saaz [3,70 %] - Boil 60,0 min Hop 5 2,6 IBUs

10,00 g East Kent Goldings (EKG) [5,90 %] - Boil 15,0 min Hop 6 4,2 IBUs
5,00 g Columbus (Tomahawk) [16,40 %] - Boil 15,0 min Hop 7 5,8 IBUs
5,00 g Simcoe [12,90 %] - Boil 15,0 min Hop 8 4,6 IBUs

10,00 g East Kent Goldings (EKG) [5,90 %] - Boil 5,0 min Hop 9 1,7 IBUs
5,00 g Columbus (Tomahawk) [16,40 %] - Boil 5,0 min Hop 10 2,3 IBUs
5,00 g Simcoe [12,90 %] - Boil 5,0 min Hop 11 1,8 IBUs
  • Estimated Post Boil Vol: 20,80 l and Est Post Boil Gravity: 1,043 SG

Får en total IBU på 23,1 og med den OG'en jeg forventer så blir det en BU:GU på 0,541 som jeg mener er "innafor".
Kanskje en noe uprøvd kombinasjon, men det gjør vel ingenting? :)

Skal jeg tørrhumle med noe?
 
Smak etter stormgjæring, for lite humlepreg? Tørrhumle ivei! :)
Og husk diacetyl rest, gjæret en lys ale med Nottingham på 16 grader for en stund tilbake, ble en diacetylbombe.
 
Jeg ville ha doblet mengden simcoe og columbus og droppet EKG, og tørrhumlet med begge to i 7-5 dager.
 
Tilbake
Topp