1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Trenger man sukker i ølet når man bruker Co2 tank?

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Ole Hetland, 22 Mar 2020.

  1. Ole Hetland

    Ole Hetland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Hei

    Har kjøpt meg cornelius fat og co2 tank. Skal bruke dette for første gang. Har kunne tappet på flasker før. Treenger man sukker i ølet etter det er ferdig gjæret som man gjør når man flasker? Eller er det bare å tappe oppi? I tillegg, 1 bar i en uke? Er det normalt? Det jeg kom frem til etter litt googling


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  2. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Du trenger ikke sukker hvis du skal karbonere med co2 fra tank. Og 1 bar i 1 uke er nok for kort tid, men 1 bar er fint, det kommer bare til å ta litt lenger tid.

    Jeg vil anbefale å lese seg opp på oksygenfri overføring til fat. Det er ikke vanskelig.
     
    Ole Hetland og Kloakk liker dette.
  3. Kloakk

    Kloakk
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Denne er fin :)
    FB_IMG_1572407563082.jpg
     
    erikraude og Ole Hetland liker dette.
  4. Ole Hetland

    Ole Hetland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Åh magisk takk!!


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  5. Ole Hetland

    Ole Hetland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Ok, takk


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    erikraude liker dette.
  6. Ole Hetland

    Ole Hetland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Hvis jeg kjører hurtigcarbonering med 2 bar på 2 uker, skal den settes på 1 bar helt til øllet er drikket opp etterpå?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  7. Kloakk

    Kloakk
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Denne er også fin om du vil ha en enkelt måte å gjøre en så og si lukka overføring.
    Overforing.jpg

    Du trenger kanskje en vekt i tillegg, den får du her: Vekt 50kg Jeg tror det er enkleste måten å vite hvor mye du skal fylle i et fat når du ikke kan bruke gluggene :)
     
    Ole Hetland og erikraude liker dette.
  8. Kloakk

    Kloakk
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det er 2 bar i 2 døgn, IKKE uker. Så etter 48 timer på 2 bar kobler du fra gass, og trekker i sikkerhetsventil på fatet. Så lukker du tanken og skrur trykket helt ned. Trekk så i sikkerhetsventil på regulatoren din, da kan du åpne tanken igjen og stille inn trykket til 1 bar, så kobler du fatet på gass igjen, kobler til tappekran. De første dl vil være skum og bunnfall, tøm i vasken, fyll glasset og nyyyyyt :)

    Edit: jeg har alltid både kran og gass koblet til, 1 bar. Noen velger å stenge gass osv, jeg tapper stort sett et glass om dagen så tar meg ikke bryet :D
     
    #8 Kloakk, 22 Mar 2020
    Sist redigert: 22 Mar 2020
    Dag Hovland liker dette.
  9. Ole Hetland

    Ole Hetland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Åhh supert takk


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  10. Ole Hetland

    Ole Hetland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Ja skulle skrive 2 dager å konge! Hakk for infoen!! Da gjør jeg det


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Kloakk liker dette.
  11. dojonieu

    dojonieu
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Må det være på 4Celsius? Skall overføre APA (Allgrain pakket fra Ølbrygging) til fat ila uken.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  12. Kloakk

    Kloakk
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Neida :) Denne er fin

    Keg Carbonation Calculator - Brewer's Friend
     
  13. dojonieu

    dojonieu
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ok, takker. Nest batch med saison må gjæres 18Celsius. All Rounder med Saison står i samme keezer med fatet med APA’n. Da blir det 1.7 Bar på 18 Celsius i to uker. Enig?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  14. Kloakk

    Kloakk
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvilket CO2 volum er du ute etter?
     
  15. dojonieu

    dojonieu
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    [​IMG]

    Noe sånt - har aldri brukt fat før, kun flasker. Jeg har 19 liter APA i dunken, sat på 4C i går og er snart klar for overføring i fat.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  16. Kloakk

    Kloakk
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Så da vil ølet være 4°C når du starter karbonering? Når skal du brygge? Altså når vil temperaturen bli økt?
     
  17. dojonieu

    dojonieu
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Lørdag - da skal jeg brygge Saison’n


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  18. Kloakk

    Kloakk
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Så om jeg har forstått det riktig vil ølet være 4°C når du starter karbonering og den temperaturen kan du holde til fredag? I så tilfelle ville jeg bare satt den på 1 bar og latt den stå der. I verste fall blir den litt underkarbonert, overkarbonert er kjedelige greier.
     
    dojonieu liker dette.
  19. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Print ut denne og heng på veggen. Begynn med g/l co2 først som sist, isteden for amerikanske "volumes" :) Og så har du alt i kPa (bar)

    http://braukaiser.com/documents/CO2_content_metric.pdf

    Faktoren for å konvertere mellom g/l til volumes er 1.96. Altså nesten to. 2.5 volumes = 5g/l sånn ca.
     
    dojonieu liker dette.
  20. PetterL

    PetterL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger

    Det må vel nevnes igjen at volumer CO2 er ikke amerikansk måleenhet men en enhetsløs måleenhet som brukes i hele verden, også her (da liter CO2 per liter øl)

    g/l CO2 er veldig lite brukt så anbefaler ikke å lytte til Miguel sitt tips :p
     

Del denne siden