Trenger man sukker i ølet når man bruker Co2 tank?

Hei

Har kjøpt meg cornelius fat og co2 tank. Skal bruke dette for første gang. Har kunne tappet på flasker før. Treenger man sukker i ølet etter det er ferdig gjæret som man gjør når man flasker? Eller er det bare å tappe oppi? I tillegg, 1 bar i en uke? Er det normalt? Det jeg kom frem til etter litt googling


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

erikraude

Norbrygg-medlem
Hei

Har kjøpt meg cornelius fat og co2 tank. Skal bruke dette for første gang. Har kunne tappet på flasker før. Treenger man sukker i ølet etter det er ferdig gjæret som man gjør når man flasker? Eller er det bare å tappe oppi? I tillegg, 1 bar i en uke? Er det normalt? Det jeg kom frem til etter litt googling


Sent from my iPhone using Tapatalk
Du trenger ikke sukker hvis du skal karbonere med co2 fra tank. Og 1 bar i 1 uke er nok for kort tid, men 1 bar er fint, det kommer bare til å ta litt lenger tid.

Jeg vil anbefale å lese seg opp på oksygenfri overføring til fat. Det er ikke vanskelig.
 

Kloakk

Norbrygg-medlem
Hei

Har kjøpt meg cornelius fat og co2 tank. Skal bruke dette for første gang. Har kunne tappet på flasker før. Treenger man sukker i ølet etter det er ferdig gjæret som man gjør når man flasker? Eller er det bare å tappe oppi? I tillegg, 1 bar i en uke? Er det normalt? Det jeg kom frem til etter litt googling


Sent from my iPhone using Tapatalk
Denne er fin :)
FB_IMG_1572407563082.jpg
 
Du trenger ikke sukker hvis du skal karbonere med co2 fra tank. Og 1 bar i 1 uke er nok for kort tid, men 1 bar er fint, det kommer bare til å ta litt lenger tid.

Jeg vil anbefale å lese seg opp på oksygenfri overføring til fat. Det er ikke vanskelig.

Ok, takk [emoji16]


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Kloakk

Norbrygg-medlem
Hvis jeg kjører hurtigcarbonering med 2 bar på 2 uker, skal den settes på 1 bar helt til øllet er drikket opp etterpå?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Det er 2 bar i 2 døgn, IKKE uker. Så etter 48 timer på 2 bar kobler du fra gass, og trekker i sikkerhetsventil på fatet. Så lukker du tanken og skrur trykket helt ned. Trekk så i sikkerhetsventil på regulatoren din, da kan du åpne tanken igjen og stille inn trykket til 1 bar, så kobler du fatet på gass igjen, kobler til tappekran. De første dl vil være skum og bunnfall, tøm i vasken, fyll glasset og nyyyyyt :)

Edit: jeg har alltid både kran og gass koblet til, 1 bar. Noen velger å stenge gass osv, jeg tapper stort sett et glass om dagen så tar meg ikke bryet :D
 
Sist redigert:
Det er 2 bar i 2 døgn, IKKE uker. Så etter 48 timer på 2 bar kobler du fra gass, og trekker i sikkerhetsventil på fatet. Så lukker du tanken og skrur trykket helt ned. Trekk så i sikkerhetsventil på regulatoren din, da kan du åpne tanken igjen og stille inn trykket til 1 bar, så kobler du fatet på gass igjen, kobler til tappekran. De første dl vil være skum og bunnfall, tøm i vasken, fyll glasset og nyyyyyt :)

Edit: jeg har alltid både kran og gass koblet til, 1 bar. Noen velger å stenge gass osv, jeg tapper stort sett et glass om dagen så tar meg ikke bryet :D

Ja skulle skrive 2 dager [emoji23][emoji23] å konge! Hakk for infoen!! Da gjør jeg det [emoji119][emoji119]


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

dojonieu

Norbrygg-medlem
Må det være på 4Celsius? Skall overføre APA (Allgrain pakket fra Ølbrygging) til fat ila uken.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

dojonieu

Norbrygg-medlem
Ok, takker. Nest batch med saison må gjæres 18Celsius. All Rounder med Saison står i samme keezer med fatet med APA’n. Da blir det 1.7 Bar på 18 Celsius i to uker. Enig?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Kloakk

Norbrygg-medlem
Ok, takker. Nest batch med saison må gjæres 18Celsius. All Rounder med Saison står i samme keezer med fatet med APA’n. Da blir det 1.7 Bar på 18 Celsius i to uker. Enig?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Hvilket CO2 volum er du ute etter?
 

dojonieu

Norbrygg-medlem


Noe sånt - har aldri brukt fat før, kun flasker. Jeg har 19 liter APA i dunken, sat på 4C i går og er snart klar for overføring i fat.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Kloakk

Norbrygg-medlem


Noe sånt - har aldri brukt fat før, kun flasker. Jeg har 19 liter APA i dunken, sat på 4C i går og er snart klar for overføring i fat.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Så da vil ølet være 4°C når du starter karbonering? Når skal du brygge? Altså når vil temperaturen bli økt?
 

Kloakk

Norbrygg-medlem
Lørdag - da skal jeg brygge Saison’n


Sent from my iPhone using Tapatalk
Så om jeg har forstått det riktig vil ølet være 4°C når du starter karbonering og den temperaturen kan du holde til fredag? I så tilfelle ville jeg bare satt den på 1 bar og latt den stå der. I verste fall blir den litt underkarbonert, overkarbonert er kjedelige greier.
 

PetterL

Norbrygg-medlem
Print ut denne og heng på veggen. Begynn med g/l co2 først som sist, isteden for amerikanske "volumes" :) Og så har du alt i kPa (bar)

http://braukaiser.com/documents/CO2_content_metric.pdf

Faktoren for å konvertere mellom g/l til volumes er 1.96. Altså nesten to. 2.5 volumes = 5g/l sånn ca.


Det må vel nevnes igjen at volumer CO2 er ikke amerikansk måleenhet men en enhetsløs måleenhet som brukes i hele verden, også her (da liter CO2 per liter øl)

g/l CO2 er veldig lite brukt så anbefaler ikke å lytte til Miguel sitt tips :p
 
Topp