Trøbbel høg gjæringstemp

Hei. Nybegynnar. Am. pale ale. Sensor (stc1000) falt av mens eg var og fiska på Fedje.

Då eg kom heim i dag var det 30°C i karet. Usikker på kor lenge det har stått sånn men kan i verste fall ha vore sidan fredag. Eg brygga dette onsdag.

Kor ille er dette?
 
Føler du kommer til å finne ut av dette. I teorien så trenger det ikke å bli helt katastrofe, spesielt om om det skjedde etter ølen hadde gjæret ut noen dager (mere enn 90 timer). Mesteparten av sukkret er da borte og gjæren er ikke så aktiv at den skulle avgi for store mengder fenoler. Blir i allefall noe mere fruktig enn hva du hadde planlagt.
 
Takk for svar. Fordelen med denne feilen, på min andre batch, er at jeg har lest mye om gjæring nå, med et konkret formål. Det gir læringsutbytte. Forhåpentligvis smaker ikke ølet veldig dårlig.
 
Tilbake
Topp