1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Tror ølet er overkarbonisert. Kan det reddes?

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Simen Gulliksen, 12 Aug 2018.

  1. Simen Gulliksen

    Simen Gulliksen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg har for andre gang prøvd meg på fat og har igjen fått samme resultat. Når jeg skjenker ølen er det 98% skum og 2% øl. Ølet er flatt og uten kullsyre. Jeg har brygget en kølsch fra bryggselv og har regnet mengde CO2 ut i fra oppskriften. Skjønner ikke hva jeg gjør feil. Kan ølet reddes?
     
    #1 Simen Gulliksen, 12 Aug 2018
    Sist redigert: 12 Aug 2018
  2. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    det er da ikke så ille
     
    Ekornskurken liker dette.
  3. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    :D har på følelsen ordet "skum" passer inn her er sted... :p
     
  4. Simen Gulliksen

    Simen Gulliksen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Haha, ja! Huff, 98% skum skulle det være :)
     
  5. Simen Gulliksen

    Simen Gulliksen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    98%+2% øl kan ingen klage over :) jeg har 98% skum :)
     
    Ekornskurken og loebrygg liker dette.
  6. Morten Jensen

    Morten Jensen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Du kan jo prøve naturlig karbonering på fat og se om det blir et bedre resultat.
     
  7. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Er ølet karbonert kaldt?
    Hvilken tappelinje har du?
    Du har regnet ut mengde CO2, hva kom du frem til?
     
    Egil Berntzen liker dette.
  8. Simen Gulliksen

    Simen Gulliksen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Tenkte jeg skulle teste det neste gang. Bruker jeg lik mengde sukker som man ville brukt på flakse?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  9. Simen Gulliksen

    Simen Gulliksen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg hadde ikke plass i kjøleskapet så det måtte karboneres i romtemperatur. Jeg har fatpakke fra bryggselv og Lindr 20/k tappetårn. Jeg kom frem til en 2,7 bar. Ølet skulle ha volum på 2,7 og romtemperaturen var dessverre noe høy (28-29) da sommeren har vært veldig varm. Jeg har fulgt med på temperaturen hver dag og justert noe.

    Første gang jeg prøvde sto det i kjøleskapet og jeg fikk nøyaktig samme feil da. Det var en annen øl.
     
  10. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Får du mye skum er slangene for korte eller serveringstrykk for høyt.
     
  11. Simen Gulliksen

    Simen Gulliksen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg har skjenket med 0,5 og 0,1 bar. Får noe mindre skum og ølet er fortsatt helt flatt. Vil ølet være helt flatt ved for mye skum?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  12. Simen Gulliksen

    Simen Gulliksen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Tenkte jeg skulle teste det nå. Har en Neipa til gjæring. Bruker du mengde sukker som du ville brukt til flasking?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  13. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Du trenger veldig stor restriksjon i slangene hvis du skal tappe et øl som har blitt karbonert med 2.7 bar.

    Ølet blir flatt fordi boblene blir til skum..
     
  14. Simen Gulliksen

    Simen Gulliksen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hmm.. skjønner. Finnes det en måte å redde ølet på?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  15. Oberstbräu

    Oberstbräu
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Slipp av alt trykk av fatet 3-4 ganger pr dag, så er det passe karbonert om noen dager.
     
  16. Simen Gulliksen

    Simen Gulliksen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Flott! Da tester jeg det :) finnes det et antall dager jeg bør gjøre dette eller tester jeg meg frem?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  17. Oberstbräu

    Oberstbräu
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Test minst én gang pr dag!
     
  18. Simen Gulliksen

    Simen Gulliksen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Topp! Takk :D


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  19. Morten Jensen

    Morten Jensen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Circa halv mengde sukker på fat :)
     
  20. Simen Gulliksen

    Simen Gulliksen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Sweet, takk :)


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     

Del denne siden