jeg har laget mitt første brygg som skal på fat. Eg helt nybegynner på dette så kunne trengt litt hjelp.
For å få smakt ølen fortest mulig så har jeg bestemt meg for å prøve meg på tvangskarbonering, men det er et par spørsmål jeg lurer på:
- hvilket trykk bruker man til å tvangskarbonere romtemperatur øl? Og hvor lenge?
- hvordan utfører man egentlig dette? Jeg prøvde å sette på 2-3 bar. Ventet en stund å satte corneliusfatet ned å startet å rulle, jeg folk ikke den lyden som jeg forventet ut fra en YouTube video jeg fant. Hvorfor får jeg ikke det? Og når jeg har den på 3 bar å åpner litt til så stiger bare trykket.
- kan jeg ha gjort noe feil med regulatoren, foe når jeg tar av koblingen så viser den fortsatt 3 bar, altså 3-bar i slangen. Når jeg har satt den på 3bar på fatet og skrur ned på CO2 tanken så viser fortsatt CO2 tanken 3-bar. Normalt?
For å få smakt ølen fortest mulig så har jeg bestemt meg for å prøve meg på tvangskarbonering, men det er et par spørsmål jeg lurer på:
- hvilket trykk bruker man til å tvangskarbonere romtemperatur øl? Og hvor lenge?
- hvordan utfører man egentlig dette? Jeg prøvde å sette på 2-3 bar. Ventet en stund å satte corneliusfatet ned å startet å rulle, jeg folk ikke den lyden som jeg forventet ut fra en YouTube video jeg fant. Hvorfor får jeg ikke det? Og når jeg har den på 3 bar å åpner litt til så stiger bare trykket.
- kan jeg ha gjort noe feil med regulatoren, foe når jeg tar av koblingen så viser den fortsatt 3 bar, altså 3-bar i slangen. Når jeg har satt den på 3bar på fatet og skrur ned på CO2 tanken så viser fortsatt CO2 tanken 3-bar. Normalt?