Jeg vet i alle fall at 100% pilsnermalt blir, for min del, kjedelig. Det er ikke noe galt med den, men for tam, jeg liker en liten maltrygg i lager og det virker som at viennamalten treffer min sweet spot.
På mandag fatet jeg en golden ale, eller med US-05 da, så og si den samme oppskriften som Vienna lageren, men uten spraymalt. Er spent på hvordan den blir for det vil nok avklare om det er malten som setter den smaken jeg er blitt så glad i.
I dag ble det brygget en APA jeg har brygget 1 gang før, men bruker så og si den samme gristen i de fleste APA jeg brygger, men med andre humler, jeg leste litt rundt og så at BYO bruker 10% Vienna i flere av sine APA oppskrifter så jeg slengte på litt av den i dag også. Om det vil skinne igjennom humla er jo tvilsomt, men skit au, tar vel neppe skade av det.
Mørk Munich bruker jeg i de fleste APA'er, 7 Fjell bruker jo den endel og jeg brygger i alle fall 3 deres øl og alle bruker mørk munich. Sannsynligvis mest for farge.
At bestmaltz og Weyermann hadde så forskjellig EBC var ikke jeg heller klar over, men jeg vil jo tro, som deg, at det spiller en rolle. Jeg bruker jo utelukkende BS, men nå som ølbrygging har fått butikk må jeg kanskje teste ut Château Vienna Malt