Det er greit å være nøyaktig med oppskriftene skal du ha konsistent resultat.
Jeg er overrasket over at Europris settene nå er 25L til gjæring med 1.8kg LME,det var de ikke når jeg brygget engang, men det er jo også lenge siden.
Mere sukker og vann påvirker resultatet når du bruker samme mengde ekstrakt til større volum.
Settene jeg brygget var et par stykker til hhv. 20.5 og 22.5 liter med en kilo sukker ekstra, jeg brukte en blanding med sukker/DME som visstnok gir bedre smak enn rent sukker fra kolonialbutikken.
Det er egentlig så enkelt at du benytter den mengden malt ekstrakt som oppskriften sier, dersom du skal ha resultatet oppskriften er beregnet å gi.
Ønsker du et annet øl, noen vil si det blir et bedre øl, benytter du mere malt ekstrakt og reduserer på sukkerbruken.
Tar du steget videre legger du inn oppskrifter i en bryggekalkulator som lettere viser deg hvilken alkoholprosent,farge,bitterhet mm. ølet ditt vil få, f.eks en gratis versjon som denne
http://beercalc.org
Lykke til og husk at det er gjæren som lager ølet, vørteren har allerede noen andre laget for deg.