Hei,
Hadde en liten test smakings runde av de ølene jeg har laget i helgen, til min store forskrekkelse var det enormt forskjell på karboneringsnivået på flaskene, spesielt på ene batchen, det var alt fra helt dødt, til at spruten stod i taket når jeg åpna flaska, til perfekt.
Måten jeg har tilsatt sukkeret på er å koke lake, ha dette i før jeg drar vørteren over, også tømme direkte på flasker. Er det noe jeg har glemt underveis, eller er dette korrekt måte? Eller kan det tyde på infeksjon? Smaken var forøvrig den samme på alle flaskene med unntak av co2 nivået.
Hadde også en IPA på rundt 7,5% som har stått til karbonering rundt 19-20 grader i to uker, her var alle flaskene fortsatt tilnærmet flate... smakte på en flaske etter en uke her også, og hadde ikke endret seg i det hele tatt.. 7,5% er det sterkeste ølet jeg har laget enn så lenge, er det mest sannsynligvis min utålmodighet som råder her eller burde disse vært ferdig?
Hadde en liten test smakings runde av de ølene jeg har laget i helgen, til min store forskrekkelse var det enormt forskjell på karboneringsnivået på flaskene, spesielt på ene batchen, det var alt fra helt dødt, til at spruten stod i taket når jeg åpna flaska, til perfekt.
Måten jeg har tilsatt sukkeret på er å koke lake, ha dette i før jeg drar vørteren over, også tømme direkte på flasker. Er det noe jeg har glemt underveis, eller er dette korrekt måte? Eller kan det tyde på infeksjon? Smaken var forøvrig den samme på alle flaskene med unntak av co2 nivået.
Hadde også en IPA på rundt 7,5% som har stått til karbonering rundt 19-20 grader i to uker, her var alle flaskene fortsatt tilnærmet flate... smakte på en flaske etter en uke her også, og hadde ikke endret seg i det hele tatt.. 7,5% er det sterkeste ølet jeg har laget enn så lenge, er det mest sannsynligvis min utålmodighet som råder her eller burde disse vært ferdig?