Usikkerhet fra nyfødt brygger

Hei og hopp,

Har en Tradisjonell Norsk Juleøl(https://www.olbrygging.no/ølbrygging-as/100353/tradisjonelt-norsk-juleøl-allgrain-ølset-klassisk-juleøl-med-mye-maltsmak) stående til gjæring nå, som har nådd 3 uker i dag. Burde jeg kjøre denne på over 20 grader for å få gjæren til å rydde opp etter seg og i tillegg bekjempe diacetyl? eller er det bare å tappe rett på fat og flasker? hadde ikke tenkt å ta CC på denne pga plassmangel i kjøleskap.

Jeg tok en titt i hullet til gjærlåsen når jeg måtte flytte bøtta(nappa ut gjærlåsen for å unngå å dra starsan ned i ølet) og ser at det flyter noen hvite "øyer" rundt, ligner veldig på dette https://www.homebrewtalk.com/forum/threads/picture-of-my-infection.141505/. Er dette gjær som ikke bunnfeller? gjæren er: Fermentis Saflager S-23. Jeg googla infisert øl, og så en som hadde prikk likt utseeende, han fikk til svar at det var gjær. Jeg lukta på ølet via hullet og jeg fikk en skikkelig hissig svie i nesa(pressa litt på lokket samtidig). Men når jeg lukta og smakte på ølen fra et prøverør for å måle SG så var alt helt fint.
 
"Stikking" i nesa er enkelt og greit CO2 :)
Det andre hvite du ser er enkelt og greit gjær ja. Alt er helt normalt. Dersom FG har vært stabil over flere dager, og den har stått 3 uker, kan du gjerne flaske nå, eller vente litt til. Den har vel strengt tatt gjort seg ferdig nå. Det blir uansett nok gjær i suspensjon til karboneringen, om du lar den stå litt til. Ditt valg som brygger :)
 
Tilbake
Topp