Hei.
Jeg er ny her. Startet med denne hobbyen for en mnd. siden, og har siden det lest og lært mye her på forumet Skjønner at det er viktig med god temperaturkontroll under gjæringen, men her jeg bor har jeg få muligheter til å kontrollere temperatur. Har en kjellerbod som holder 17 grader.
Det første ølsettet jeg brygget ble gjæret i ni dager på badet (22 - 25 grader), men etter to uker på flaske er den veldig fruktig og har en rar kjemisk usmak. Kan det ha noe med tempraturen å gjøre?
Brygg 2 har stått i boden på 17 grader i 2 uker nå. Det var stor aktivitet i gjærlås i 5 dager, men de siste ni dagene har det vært null aktivitet i gjærlås. Hadde tenkt å flaske i går, og flyttet dunken opp i leiligheten. Målte SG til 1012.
Etter at flaskene var vasket hadde temperaturen på brygget steget til 20 grader, og det var full aktivitet i gjærlåsen igjen. Har stått slik i 24 timer på badet nå.
Noen som har noen tips? Burde jeg flytte dunken ned i boden igjen, eller la den gjære ut i sommervarmen? 8) Er redd at det kan sette dårlig smak på ølet igjen.
Hilsen David
Jeg er ny her. Startet med denne hobbyen for en mnd. siden, og har siden det lest og lært mye her på forumet Skjønner at det er viktig med god temperaturkontroll under gjæringen, men her jeg bor har jeg få muligheter til å kontrollere temperatur. Har en kjellerbod som holder 17 grader.
Det første ølsettet jeg brygget ble gjæret i ni dager på badet (22 - 25 grader), men etter to uker på flaske er den veldig fruktig og har en rar kjemisk usmak. Kan det ha noe med tempraturen å gjøre?
Brygg 2 har stått i boden på 17 grader i 2 uker nå. Det var stor aktivitet i gjærlås i 5 dager, men de siste ni dagene har det vært null aktivitet i gjærlås. Hadde tenkt å flaske i går, og flyttet dunken opp i leiligheten. Målte SG til 1012.
Etter at flaskene var vasket hadde temperaturen på brygget steget til 20 grader, og det var full aktivitet i gjærlåsen igjen. Har stått slik i 24 timer på badet nå.
Noen som har noen tips? Burde jeg flytte dunken ned i boden igjen, eller la den gjære ut i sommervarmen? 8) Er redd at det kan sette dårlig smak på ølet igjen.
Hilsen David