Utgjæring av lager

Kriss

Norbrygg-medlem
Jeg har hatt en lager som har gjæret (tørrgjær) på 11 grader i 12 døgn da aktiviteten gikk ned til et plopp hvert tredje minutt. Jeg tenkte at den var ferdig gjæret, selv om jeg målte FG til 1.012 og jeg pleier vanligvis å ligge rundt 1.010. Jeg hadde på Biofine clear med tanke på fatlagring hvoretter den har stått tre døgn i 1 plussgrad. Da jeg tok ut av kjøleskapet i dag, ble det litt naturlig risting og etter en halv time var det aktivitet (et plopp i gjærlåsen) etter en halv time i væske som holder 1 - 2 grader! Skal jeg sette den tilbake på 11 grader og vente eller skal jeg bare la den bli stående i romtemperatur, evt tappe i fat som tenkt?
 
Det er nok bare co2 som slipper i ølet. Tapp den på fat og sett den til lagring en måneds tid i kjøleskapstemperatur.
 
Tilbake
Topp