Brygga i dag påskeølet fra olbrygging.no ( http://www.olbrygging.no/butikk/paskeol.html ). Koketid var 60 min, bitterhumle var Magnum 15g 15% alfa (60 min) og Cascade aroma 30g (10 min).
Modifiserte brygget ved å tilsette ca 7g knust koriander, zest fra 4 appelsiner og 3 sitroner, de blei godt vasket med springvann og brukte bare det gule/orange på skallet.
Spørsmål er som følger, er det normalt at smaken på vørter etter koking og kjøling smaker veeeeldig bittert? Altså jeg er glad i en IPA med høy IBU, men dette var langt over hva som er god bitterhet i min gane.
Vil gjæring endre smaksbildet så mye at sluttresultatet vil smake godt?
Stian
Modifiserte brygget ved å tilsette ca 7g knust koriander, zest fra 4 appelsiner og 3 sitroner, de blei godt vasket med springvann og brukte bare det gule/orange på skallet.
Spørsmål er som følger, er det normalt at smaken på vørter etter koking og kjøling smaker veeeeldig bittert? Altså jeg er glad i en IPA med høy IBU, men dette var langt over hva som er god bitterhet i min gane.
Vil gjæring endre smaksbildet så mye at sluttresultatet vil smake godt?
Stian