Vannjustering av Flamsk Rød

Einar Michelsen

Norbrygg-medlem
Har kvernet opp malt til en ny runde med Flamsk Rød i morgen. Blir ca 55 liter. Det blir sjette gangen denne brygges.

Pilsner Malt, 26 %
Vienna, 19 %
Aroma Malt, 12 %
Munich Malt, 8 %
Cara Munich I, 10 %
Special B 300 EBC 8 %
Wheat Malt, 4 %
Flaked Wheat, 13 %
Totalt 14,9 kg

Tidligere har jeg brygget denne uten vannjustering, basert på råd i boken Wild brews, av J. Sparrow. Har i det siste lest om tips i retning av å bruke både kalsiumklorid og kalsiumsulfat i Flamsk Rød. Feks 2 teskjeeer av hver på denne batchen.

Så kommer spørsmålet: Hva gjør dere?
 
Har kvernet opp malt til en ny runde med Flamsk Rød i morgen. Blir ca 55 liter. Det blir sjette gangen denne brygges.

Pilsner Malt, 26 %
Vienna, 19 %
Aroma Malt, 12 %
Munich Malt, 8 %
Cara Munich I, 10 %
Special B 300 EBC 8 %
Wheat Malt, 4 %
Flaked Wheat, 13 %
Totalt 14,9 kg

Tidligere har jeg brygget denne uten vannjustering, basert på råd i boken Wild brews, av J. Sparrow. Har i det siste lest om tips i retning av å bruke både kalsiumklorid og kalsiumsulfat i Flamsk Rød. Feks 2 teskjeeer av hver på denne batchen.

Så kommer spørsmålet: Hva gjør dere?
Jeg har aldri brygget Flamsk Rød, så jeg kan ikke svare på hva jeg gjør i forhold til dette ølet.
MEN, hvilke vannjusteringer du skal gjøre kommer jo an på hvordan vannet ditt er i utgangspunktet.
Blir vanskelig å gi gode svar uten å vite hvilket vann du begynner med.

:)
 
Tilbake
Topp