Vannjustering av Oslovann for ekstraktbrygg

vannprofil.jpgHar et St. Peters Pale Ale ekstraktsett fra Europris og oppskriften sier at "dunken" skal fylles opp til 19 liters merket (total volum). Medfølgende bokser består av 3 kg råstoff og utgjør anslagsvis 1.5-2 liter - altså tilsettes i overkant 17 liter vann. Min egen hjerne har i dag åpenbart tatt ferie og er helt ubrukelig lurer på om noen andre kan kan hjelpe med foreslå hvilke og mengde salter som jeg bør tilsette ?

Normalt brygger jeg ellers All Grain og har opprettet vann og utstyrsprofil i Brewfather som da automatisk "gjør denne jobben" for meg. Med avkok, skylling, utstyr osv. kan selvsagt ikke samme profil benyttes i dette tilfellet. Har alt av salter tilgjengelig og kan samtidig opplyse at medfølgende gjær vil erstattes med SafAle US-05 og etter all sannsynlighet brukes også annen "overliggende" humle.
 
Det er vanskelig å si hvilke salter som allerde er i ekstraktet. Kanskje det allerde er justert
Du kan jo ta et kjapt google søk, evt. ville jeg bare brukt små mengder sulfat
 
Tilbake
Topp