1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Vannprofil Stavanger/Sola området

En tråd i 'Råvarer' startet av Robert W, 1 Mar 2015.

  1. Robert W

    Robert W
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Regner med at vann går inn under råvarer ...
    Er det noen som har informasjon om vannprofilene i området? Sendte en mail til Sola kommune for en uke siden men har ikke hørt noe.. Er det kanskje noen andre som sitter på denne informasjonen?
    Kjøpte noen pH-strips og pH er veldig høy virker det som. Tenkte å tilsette noen mineraler for å redusere pH-en til et levelig nivå. Mellom 5 og 6 har jeg skjønt.
     
  2. Dag Frode Aasnes

    Dag Frode Aasnes
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sandnes
  3. Robert W

    Robert W
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Ja se der ja :) Takker så meget !
     
  4. Stein Norem Wisted

    Stein Norem Wisted
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sandnes
    Du finner ikke verdiene for Bikarbonat på sidene deres, derfor sendte jeg en mail til dem, og fikk følgende svar :

    "Hei, vi måler alkalitet i vannet, men dette er ikke et krav i henhold til drikkevannsforskriften og er derfor ikke oppført i vårt produktdatablad.
    Alkaliteten måles ukentlig, og gjennomsnittet for renvann ut av anlegget vårt på Langevatn var for 2013 1,02mmol/l. Regner du dette om til mg/l HCO3 får du:
    Alkalitet mmol/l til ppm HCO3 x 61 (61 = molvekten til karbonat)
    1,02*61 = 62,22 mg/l"
     
    PetterL og JEG liker dette.
  5. Dag Frode Aasnes

    Dag Frode Aasnes
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sandnes
    Skal snakke med naboen (han er ansvarlig for alt ivar vannet) og se hva jeg kan finne ut
     
  6. Robert W

    Robert W
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Takk for info om karbonat! =)
    Holder på å lære meg om salter og mineraler i vannet. Hadde litt kalsiumsulfat i IPAen jeg brygget i går, spent på å se om jeg merker forskjell :)
     
  7. gstein

    gstein
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sola
    Hva bør en sånn gjenerelt gjøre med vannet her i Sola før en starter opp med bryggingen?
     
  8. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Jeg har vel ikke akkurat svart belte i vannjustering. Og har egentlig prøvd meg så smått med kalkulatoren til Svarstad ølbryggerlaug (takk til deg/dere!), denne benytter vel Gahr sine tall fra "Vann artikkelen" på medlemssiden her som jeg også har lest. Men så leser jeg at disse dataene ikke nødvendigvis helt oppdaterte her inne. Dog digger jeg formatet og enkelheten i kalkulatoren til @glennrlie og derfor kommer spørsmålet. Er det noen av dere Stavangerbryggere som sitter på et utgangspunkt xl ark/kalkulator fra feks ez Watercalc, men det som "trengs" av data inne?
     
  9. JEG

    JEG
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
  10. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Takker så meget! Da går jeg ut i fra at rekken der "oppe" stemmer også for meg.
     
  11. Chillan Bryggeri

    Chillan Bryggeri
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

  12. Robert W

    Robert W
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Sulfur (s) er grunnstoffet svovel, så det er nok ikke det samme. SO4 (2-) er sulfat.
     
  13. Chillan Bryggeri

    Chillan Bryggeri
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ok. Takker for oppklaringen :)


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  14. Sponon

    Sponon
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sandnes
    Hei,

    Har fått tilsendt fersk rapport for drikkevannet i Sandnes (se vedlegg). Som nevnt over er ikke alkalitet med i denne, men fikk oppgitt av IVAR å bruke 61 ppm HCo3.

    Oppdatert vannprofil blir da slik:


    F1877C65-2AF5-4654-B612-D357F6ABF0EA.jpeg
     

    Vedlagte filer:

  15. Sponon

    Sponon
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sandnes
    Hei folkens!

    Jeg sliter med å få PH til å stemme ut ifra kalkuleringene. Den ligger alltid 3-5 punkter høyere enn hva som er teoretisk. Forsåvidt ikke et problem da det er enkelt å senke PH til ønsket verdi, men vil gjerne forstå hvorfor det ikke stemmer.

    Noen andre enn meg som sliter med det samme?
     
  16. Chillan Bryggeri

    Chillan Bryggeri
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Samme her, bare at faktisk pH endte 4-5 punkter lavere enn beregnet. Tilsatte 15ml melkesyre ihht ez kalkulatoren, og målte 0,4 lavere enn kalkulatoren sa :-(


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  17. gle1

    gle1
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Ålgård
    Hvilket PH-meter bruker dere? Det kan være store variasjoner alt etter nøyaktigheten på instrumentet.
     
  18. Chillan Bryggeri

    Chillan Bryggeri
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kina versjon....... nykalibrert sådan. HI98128 dukker opp i dag ifølge DHL, så håper på mer samsvar med kalkulatoren ved neste korsvei
     
  19. Sponon

    Sponon
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sandnes
    Jeg hadde et billig PH-meter, og var nok det som var årsaken til avviket. Siste brygg brukte jeg et annet ph-meter, og ph'n stemte spot on med kalkulatoren.
     
  20. gle1

    gle1
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Ålgård
    Hvilket PH-meter brukte du først, og sist? Jeg kjøpte et fra kina, men det har bedre nøyaktighet og oppløsning enn de billige gule PH-meterene som man får kjøpt. Har ikke prøvd det enda.
     

Del denne siden