Signal
Norbrygg-medlem
Jeg vasker gjær for første gang, og er usikker på resultatet.
I går skylte jeg ut gjæringskaret, lot det synke 5-10 min i en gryte før jeg fylte over i et stort glass mens jeg lot det groveste være igjen. Deretter lot jeg slurryen stå i glasset i 30 min, til det ble klart på toppen, da helte jeg av til humlegrumset var igjen. Humlegrumset gikk i vasken og jeg hadde den resterende slurryen i glasset og repeterte en gang til.
Til slutt hadde jeg det i glasset og satte det i kjøleskapet over natta.
Her er resultatet:
Og litt nærmere:
Jeg synes det ser grumsete ut fortsatt, men jeg tar kanskje feil.
Må jeg skille dette ennå en gang eller to til?
I går skylte jeg ut gjæringskaret, lot det synke 5-10 min i en gryte før jeg fylte over i et stort glass mens jeg lot det groveste være igjen. Deretter lot jeg slurryen stå i glasset i 30 min, til det ble klart på toppen, da helte jeg av til humlegrumset var igjen. Humlegrumset gikk i vasken og jeg hadde den resterende slurryen i glasset og repeterte en gang til.
Til slutt hadde jeg det i glasset og satte det i kjøleskapet over natta.
Her er resultatet:
Og litt nærmere:
Jeg synes det ser grumsete ut fortsatt, men jeg tar kanskje feil.
Må jeg skille dette ennå en gang eller to til?