Vienna Lager

skal brygge en vienna lager i dag, og lurer litt på koketid. Blir vienna malt betegnet som en type pilsmal (90 min) eller kan denne kokes i 60.
 
Laget en vienna (classic lager) og den har stått på karbonering i 2 uker ved 20 gr. Stått kjølig noen dager no og vi skulle teste en flaske i kveld og den var død og ikke skum. brukte 7 gr sukker pr.liter vørter. Har og laget 2-3 brygg annen lager og dem har også vær dårlig med skum og dødt smak. Har ikke noe problemer med ale.
hva kan det være at det ikke blir skum
 
Laget en vienna (classic lager) og den har stått på karbonering i 2 uker ved 20 gr. Stått kjølig noen dager no og vi skulle teste en flaske i kveld og den var død og ikke skum. brukte 7 gr sukker pr.liter vørter. Har og laget 2-3 brygg annen lager og dem har også vær dårlig med skum og dødt smak. Har ikke noe problemer med ale.
hva kan det være at det ikke blir skum

Måler og regulerer du pH i mesken? Mulig det er et poeng å legge den ned mot 5,2 - i alle fall i følge den tyske autoriteten Kunze. Men det gjelder vel helst lyse lagere. Du kan jo også legge inn et steg på 72 grader (dekstrinasjonssteg).

Høy pH i det ferdige ølet vil også få lyse lagere til å smake dødt.
 
Laget en vienna (classic lager) og den har stått på karbonering i 2 uker ved 20 gr. Stått kjølig noen dager no og vi skulle teste en flaske i kveld og den var død og ikke skum. brukte 7 gr sukker pr.liter vørter. Har og laget 2-3 brygg annen lager og dem har også vær dårlig med skum og dødt smak. Har ikke noe problemer med ale.
hva kan det være at det ikke blir skum
Er det nok gjær med god nok helse til å karbonere ølet i flaskene?
Hvordan har gjæringsforløpet vært?
 
Tilbake
Topp