Vill Berlinerweisse... forslag?

Første gang med lacto i kjelen, har eg fått ein berliner som har tatt av...

Lacto-starter laga på Yeast Bay Lactobacillus blend, med DME + 1 dl eplejuice (fra kartong),
sto i 7 dager i romtemp med gjærlås, til den klarna opp.

1600g Hvetemalt,
3000g Pilsmalt
220g acidulated
16g Hallertau pellets i mesk.

Meska 60 min på 63gr og varma så 78gr for skylling til 22 liter.
Etter skylling varma eg til 85 gr i 15 min for pasteurisering,
kjølte så til 38 gr og tilsatte 8 ml Lactol.
Målte med strips pH til rett under 5, OG 1.050
Pitcha starter og dekka overflaten i kjelen med clingfilm.

6 timer seinere er aktiviteten i kjelen solid! Med skum og bobling...
Så etter 20 timer måler eg 1.022 på 20gr.

Dette betyr vel at det er gjær som koser seg, på 33 grader! - se bilde.
Det lukter forsåvidt greit, litt deigete. Smaker syrlig, godt med kullsyre :)

Gode forslag?
Tappe over på gjæringskar og la gjære ut?
Tilsette US-05 som planlagt?
Eller dumpe det heile?
 

Vedlegg

  • Photo 05-06-2017, 10 29 51.jpg
    Photo 05-06-2017, 10 29 51.jpg
    215,9 KB · Sett: 62
Skjedde det samme for meg på mitt forsøk på Bw. Jeg lot den bare gjære videre. Det ble ingen tydelige usmakelig på den men den ble veldig sur.
 
Kanskje tørr humle den for å drepe Meat mulig av lacto så kanskje den ikke blir for sur?

Vet ikke om det vil fungere men det er det sikkert noen som har en formening om.
 
Interessant!
Kor lenge og på kva temperatur sto den? Kortid tappa du den over på gjæringsdunk? Gjæra du videre på "normal" tempratur?

Liker ide om tørrhumling!
 
Jeg tror jeg ville overført på PET, og pitchet noe brettanomyces, for å la den stå i minst tre måneder. Hvis du har noe godt surøl stående, kan du bruke dregs.

Tror ikke det har mye for seg å pitche us-5.

Edit: det er sannsynlig sacc i den Lactobacillus stammen din?
 
Jeg lot den gjære ut på 25 grader. så overførte jeg til PET og slang på Brett. så sto den der 2 mnd. ingen humle i det hele tatt.
 
Jeg startet syrningen på min sist gang på 40 grader i kjelen, fikk antydning til gjæring etter et halvt døgn. Økte tempen til 45 grader i håp om at gjæra ikke trivdes lengre. Det kom ikke mer co2 og gravityen holdte seg stabil resten av syrningen. Enten ble det for syrlig for gjæra på det tidspunktet eller så fungerte tempøkningen, ikke vet jeg :)
 
Tilbake
Topp