1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Vitenskapelig artikkel om lagring av øl

En tråd i 'Bilder, video og øvrige media' startet av Robert W, 15 Jan 2016.

  1. Robert W

    Robert W
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    For den som er litt over snittet interessert i kjemi, så kan kanskje denne artikkelen være interessant. Skal innrømme at jeg ikke har lest hele, men jeg forstår den ene grafen i det minste :)

    upload_2016-1-15_10-39-54.png

    Artikkelen finnes her:
    http://depa.fquim.unam.mx/amyd/archivero/GRUPO8_25544.pdf

    Den er vel også et bevis på at ølbrygging kan bli så komplisert som en bare ønsker... :)
     
  2. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Og hva er "ribes"?
     
  3. Robert W

    Robert W
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    [...] The term ribes refers to the characteristic odour of blackcurrant leaves (Ribes nigrum).
     
    #3 Robert W, 15 Jan 2016
    Sist redigert: 15 Jan 2016
  4. ØyvindO

    ØyvindO
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Lukten som kommer fra bladene og stilken på rips, solbær og lignende planter.
     
  5. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg googlet meg også frem til denne

     
  6. Noget Undergjæret

    Noget Undergjæret
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Reondhjem
    Fant ikke noe dekning på You Tube for påstandene i artikkelen som du linket til, ei heller hos profilerte amerikanske bloggere med fine bilder og enkle,gode forklaringer.

    Tillater meg derfor å være litt tvilende til dette konseptet med at øl må behandles så bra etter gjæring. Tok en blindtest med noen kMerater her om dagen, og vi var enig om at alt øl er godt.
    Myth debusted.
     
  7. Robert W

    Robert W
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Jaha?
     
  8. Noget Undergjæret

    Noget Undergjæret
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Reondhjem
    Ikke det at jeg skjønner alt i denne bloggen, men det er fine bilder. Selv bryr jeg meg bare om at ølet smaker bra, så kan folk mene hva de vil

    http://brulosophy.com/2014/06/02/the-great-trub-exbeeriment-results-are-in/
    http://brulosophy.com/2015/03/22/the-impact-of-kettle-trub-part-2-exbeeriment-results/
    http://brulosophy.com/2014/11/18/is-hot-side-aeration-fact-or-fiction-exbeeriment-results/

    Og ifølge ekspertisen over, sålenge ølet er klart kan det umulig være feil
    Ihverfall slik jeg leser det
     
  9. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Har vært postet før, men fine de artikkelene der
    Har samme erfaring selv
    kan virke som trub kan fungere som en slags filtrering
     
  10. Robert W

    Robert W
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Det er jo vel og bra, men den artikkelen jeg linket til går på lagring (flere år) av øl. Det er ingen hemmelighet at smaken på øl endrer seg over tid.
    brulosophy er forøvrig en glimrende blogg.
     
  11. Noget Undergjæret

    Noget Undergjæret
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Reondhjem
    oj, er det mulig. Her hos triangel kameratene (he he, øl laget vårt kalles det) går alt øl unna i løpet av den første måneden.

    Da må jeg bare beklage at jeg har gjort for dårlig research, og må bare unnskylde på min og mine kameraters vegne. Virker som det samme gjelder bloggen jeg refererte til også.

    Her er det mer mellom himmel & jord enn jeg ante, finnes det virkelig folk som kan vente så lenge på et øl....
     
  12. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ja, det var vel en avsporing å diskutere klarning
     
    Noget Undergjæret liker dette.

Del denne siden