1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Weyermann Barke - Nytt malt, noen erfaringer?

En tråd i 'Råvarer' startet av Hallstein, 22 Mar 2016.

  1. Hallstein

    Hallstein
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Levanger
  2. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Barke er visst en bygg-type. Var visst en av de mest brukte typene før, derav brygg "autentisk" lager med den. Gir visst mye lavere yield på åkeren enn andre byggtyper, kanskje derfor den ikke er så populær.
     
  3. [Daniel]

    [Daniel]
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Så en video av Don Osborn i går som omhandlet denne malten. Han fikk visst veldig bra utbytte.
     
  4. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Maris Otter blir vel et engelsk eksempel på det samme (det er vel flere); en sort som er bevart pga bryggeegenskapene sine. Jeg har stor sympati for sånt; det gjør verden litt morsommere.
     
  5. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Fortsatt ingen erfaringer med barke? Handlet akkurat 25kg å tenkte jeg skulle ha en 100% barke, mittelfruh pilsner
     
    Frode:D og Jo-Helge liker dette.
  6. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bryggselv solgte en periode en pilsnermalt fra Bestmalz som jeg tror var Barke. (Weyermann har registrert Barke som varemerke, så Bestmalz kunne ikke kalle sin variant for det. Tror de kalte det "Tradition".) Det var i alle fall ikke noe galt med det, og jeg hadde gjerne kjøpt det igjen. Men om det virkelig ga et merkbart annerledes/bedre øl, skal være usagt.

    Ser det påstås at det skal holde fargen bedre under koking, hvilket vel må bety at det har et noe annerledes proteininnhold enn "vanlig" pilsnermalt? https://www.weyermann.de/ita/news.asp?go=ne&show=yes&idne=3502&umenue=yes&idmenue=&sprache=
     
    Botnen liker dette.
  7. larsovef

    larsovef
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Dei aller fleste på lowoxygenbrewing-forumet svergar til Barke-malt pga Både pH, farge, aroma og smak.
    Sjølv har eg ingen erfaringar med akkurat denne Weyermann-typen.

    Eg tenkte sjølv å teste dette, og eg synest eg har fått eit betre resultat når eg har nytta Weyermann-malt i europeiske øl. Men Trondheim har ikkje lengre ein Weyermann-basemaltpusher...
    (Og alle roper confirmation bias ;))



    https://www.homebrewtalk.com/forum/...sner-and-pale-ale-and-viking-pale-ale.639319/
     
  8. Hallstein

    Hallstein
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Levanger
    Bondens Bryggevarer på Ronglan en liten time utenfor Trondheim har weyermann basemalt. Og har mulighet til å ta inn fra bryggselv's sortiment. Det var dere trondhjemmere kanskje ikke informert om?... :D
     
    larsovef liker dette.
  9. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Sitter med en ny karbonert pils, med kun pilsnermalt å mittelfruh.. krystall klar, dårlig skum å crisp! Har 15kg igjen å eksperimentere med.. smaker overraskende bra, men virker ut som malten demper humla ifht tidligere batcher med annen malt. En litt søtlig ettersmak etter crispheten har lagt seg, usikker på om det skyldes malten, eller en feil i gjæringen. Svogeren min, som tok andre halvdel av batchen er strålendes fornøyd å klar til å sette en ny batch, så mulig det bare er selvkritikken som drar ned
     
  10. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ja, det er den jævla selvkritikken. Nesten umulig å bare kose seg med sitt eget øl..
     
    Frode:D, RealGone og Finn Berger liker dette.
  11. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ila og Strømmen Hjemmebrygg har Weyermann Barke pilsnermalt. De har gulvmaltet bøhmisk pilsnermalt fra Weyermann også. https://homebrew.no/category/4604/basemalt

    Skal prøve meg med Barke så snart det blir pilstemperatur i kjellergulvet mitt (= 9/10 grader). Jeg har slitt med hydrogensulfid i alt jeg har brygget med pilsnermalt det siste året, og lurer på om det kan ha hatt noe med malten å gjøre. Det er antakelig en dårlig teori, men den er verdt å teste. Jeg har brukt vanlig pilsnermalt fra Bestmalz, som jeg ikke har hatt dårlige erfaringer med tidligere.
     
  12. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg tappet en tysk pils med Barke-malt på fat på lørdag. Den skal etter planen serveres på PF i slutten av januar. Skal prøve å huske å gi en oppdatering her snart. Ingen uventede smaker ved tapping.
     
    Finn Berger og Frode:D liker dette.
  13. AndyHagen

    AndyHagen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Hei Jørgen,
    Har du noe nytt å si om Barke? Vurderer å teste en sekk.
     
  14. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Vanskelig å si noe komparativt, men jeg kan i alle fall si at tysk pils laget slik både du og jeg pleier å gjøre det blir godt med pilsnermalt fra Barke. Kanskje @Finn Berger har noen erfaringer å dele?
     
    AndyHagen liker dette.
  15. AndyHagen

    AndyHagen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ok, da kan det ikke bli helt feil å prøve. Jeg har testet "German tradition" fra før av, men det var dette med å gjøre noe komparativt.......
     
  16. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Litt tidlig kanskje. Den første står til karbonering nå. Trøbbel med svovel, men det har neppe med maltet å gjøre. Bortsett fra det, ser det ut til å bli den beste jeg har laget så langt. Men jeg har samtidig prøvd en ny gjær, Imperial L17 ( = wlp860), så det er vanskelig å si hva som er hva. Skal kanskje prøve et brygg m.w-34/70, også.
     
    AndyHagen liker dette.
  17. Stikkaren

    Stikkaren
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Brygga Holmentoppen sin Pröyssen Pilsner for ei tid tilbake, brukte Weyermann Barke i den oppskrifta. Gjæra med WLP830. Ølet står nå på fat i kaldt kjøleskap og godgjer seg. Ca 2 veker inn i modningsprosessen smaker det særdeles lovende, ein litt krass bitterhet i ettersmaken ennå men maltsmaken er super. Spent på sluttresultatet.
     
    Finn Berger liker dette.
  18. Stikkaren

    Stikkaren
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kan nå oppdatere denne tråden og gi en varm anbefaling av Weyermann Barke. Ble en knakende god pils av det, kommer garantert til å kjøpe det igjen.
     
    Mc. og Jørgen O liker dette.

Del denne siden