Wheat Pale Ale WIPA/WPA

Laegreiden

Norbrygg-medlem
Tenkte jeg skulle gjøre et forsøk på en WIPA, eller en WPA i mitt tilfelle.

Under er planen på WPAen min, kommentarer, tips og triks tas imot med stor takk  :yes:
Tror dere denne kan bli bra?

Lav IBU og Lys farge er en del av planen.

Beersmith 2 Recipe Printout - http://www.Beersmith.com Recipe: Albino Pale Wheat Ale
Brewer: Thomas
Asst Brewer:
Style: Witbier
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 31,01 l
Post Boil Volume: 29,12 l
Batch Size (fermenter): 25,00 l  
Bottling Volume: 23,00 l
Estimated OG: 1,053 SG
Estimated Color: 9,2 EBC
Estimated IBU: 24,9 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 80,6 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amt                   Name                                     Type          #        %/IBU        
2,70 kg               Pale Malt (2 Row) Bel (5,9 EBC)          Grain         1        45,0 %        
2,70 kg               Wheat Malt, Bel (3,9 EBC)                Grain         2        45,0 %        
0,30 kg               Carapils (Briess) (3,0 EBC)              Grain         3        5,0 %        
0,30 kg               Chateau Munich (25,0 EBC)                Grain         4        5,0 %        
10,00 g               Chinook [13,00 %] - Boil 45,0 min        Hop           5        11,0 IBUs    
1,00 Items            Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins)        Fining        6        -            
20,00 g               Chinook [13,00 %] - Boil 15,0 min        Hop           7        11,9 IBUs    
0,50 tsp              Yeast Nutrient (Boil 10,0 mins)          Other         8        -            
20,00 g               Cascade [5,50 %] - Boil 5,0 min          Hop           9        2,0 IBUs      
30,00 g               Simcoe [13,00 %] - Boil 0,0 min          Hop           10       0,0 IBUs      
1,0 pkg               American Wheat Ale (Wyeast Labs #1010) [ Yeast         11       -            
30,00 g               Simcoe [13,00 %] - Dry Hop 5,0 Days      Hop           12       0,0 IBUs      
20,00 g               Cascade [5,50 %] - Dry Hop 5,0 Days      Hop           13       0,0 IBUs      


Mash Schedule: Single Infusion, Medium Body
Total Grain Weight: 6,00 kg
----------------------------
Name              Description                             Step Temperat Step Time    
Mash In           Add 15,65 l of water at 73,1 C          66,7 C        60 min        
Mash Out          Add 8,76 l of water at 93,7 C           75,6 C        10 min        
 

Laegreiden

Norbrygg-medlem
Oppdatering!

Da er denne brygge og så langt virker det lovende.
Har økt IBU litt (30) og lagt til chinook som tørhumle.
Den gjærer fint på 20 grader.

Noen opplagte blemmer?

Gleder meg til å kjøre på med tørhumlen.

Hvor lenge bør en slik øl lagres før den drikkes?
 

glennrlie

Norbrygg-medlem
Hveteøl og IPA'er er ferskvare, så denne skal helst direkte i kroppen ;)


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Topp