Eg kjem til å oppgradere brygge utstyret mitt og treng eit par tips. Eg har pr. i dag ein kokekjele i aluminium med ein hop-stopper i bånn, kjøler med ein motstrømskjøler frå morebeer. Kjelen skal byttast ut i ein rustfri type og eg lurer litt på whirlpooling. Hop-stopperen fungerer jo ok men det blir med ganske mykje trub ned i gjæringskaret likevell.
Er det nokon som har testa både hop-stopper og whirlpooling og kan komme med ein meining om kva som gir minst trub i gjæringskaret??
Skal og skifte ut kjølebagen eg brukar til mesking med ein rustfri kjele med silbunn, no har eg ein HLT med masse overgangar og skru-koblingar som ikkje er i rustfritt, dette ønsker eg å forenkle med ferre deler og alt i rustfritt. Temp. følaren til PID som styrer meskingen sitter no montert i ein t-kobling på HLT`en, lurer på om det vil bli ok å montere denne rett i meske-kjelen??
Regulerings-sløyfa mi er ganske treg frå før pga det store volumet i HLT...
Er det nokon som har testa både hop-stopper og whirlpooling og kan komme med ein meining om kva som gir minst trub i gjæringskaret??
Skal og skifte ut kjølebagen eg brukar til mesking med ein rustfri kjele med silbunn, no har eg ein HLT med masse overgangar og skru-koblingar som ikkje er i rustfritt, dette ønsker eg å forenkle med ferre deler og alt i rustfritt. Temp. følaren til PID som styrer meskingen sitter no montert i ein t-kobling på HLT`en, lurer på om det vil bli ok å montere denne rett i meske-kjelen??
Regulerings-sløyfa mi er ganske treg frå før pga det store volumet i HLT...