1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

White IPA?

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Riverside Brewery, 29 Jan 2015.

  1. Riverside Brewery

    Riverside Brewery
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Grünerløkka bryggeri har en nydelig White IPA. Noen som har oppskriften, evt. andre WIPA-oppskrifter?
     
    Fyllejokke liker dette.
  2. Ole K

    Ole K
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kanskje jeg kan friste med Kinns Skoddehav:

    50%Pilsner Malt; Weyermann - added during mash
    45 % Pale Wheat Malt; Weyermann - added during mash
    5 % Oat Malt; Thomas Fawcett - added during mash
    0,7 gr/l Cascade (8,5%) - added during boil, boiled 30 m
    0,7 gr/l CitraTM (10%) - added during boil, boiled 30 m
    0,9 gr/ Cascade (8,5%) - added during boil, boiled 15 m
    0,9 gr/l CitraTM (10%) - added during boil, boiled 15 m
    0,9 gr/l Cascade (8,5%) - added during boil 0 min
    0,9 gr/l CitraTM (10%) - added during boil 0 min
    0,9 gr/l Cascade (8,5%) - added dry to secondary fermenter
    0,9 gr/l CitraTM (10%) - added dry to secondary fermenter
    WYeast 3787 Trappist
    66 C meisking
    90 min koking, 88% effektivitet, 15,2 P til 3,2 P, 50 IBU. Gjæring ved 20 grader C.
     
    JonAn, Riverside Brewery og cjohansen liker dette.
  3. Riverside Brewery

    Riverside Brewery
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Takk for disse! Blir spennende å prøve en av disse, eller begge.
     
  4. Stian1971

    Stian1971
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Skoddehav:Mmmmmm! Denne skal jeg prøve..
     
  5. Arildbrun

    Arildbrun
    Expand Collapse
    Registrert bruker


    Er dette oppskriften fra bryggeriet? Jeg har lett etter den lenge!
     
    Riverside Brewery liker dette.
  6. Ipaa

    Ipaa
    Expand Collapse
    Registrert bruker



    Hvordan kan jeg regne om dette til at det skal passe til min bb30? Tenker da på prosentmengde på malt. Så var det dette med humle. Aflasyren jeg finner holder ikke samme % som den som skrives har. Cascaden jeg finner har 6.7%. Hvordan skal man regne om dette? Tenker jeg vil prøve å få ca 23-25 l øl, men vet ikke helt hvordan jeg skal få dette til å gå opp.
     
  7. Ipaa

    Ipaa
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bumper denne, da jeg fortsatt ikke helt har fått til en oppskrift som jeg tror vil bli riktig. Håper på hjelp fra mer erfarne bryggere, som kanskje har prøvd denne?
     
  8. Petter F

    Petter F
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ta den maltmengden som er optimal mtp. BB30 (5-6 kg?), og bare gang inn med prosentene. Ut ifra forventet utbytte kan du spekulere i hvor mye du må koke for å få riktig IBU. Når du da har volumet så er det bare å gange inn vekt/volum som er angitt for humla. Hvis du får feil IBU pga. annen % alfasyre ville jeg bare justert mengden humle i tilsetningen med lengst koketid for å få riktig IBU.
     
  9. Stig Aa.

    Stig Aa.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg har en oppskrift som ble en meget vellyket white IPA. Jeg gråt når siste flaska var tom. Skal prøve å poste den i kveld.
     
  10. Stig Aa.

    Stig Aa.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Her er min White Ipa. En kakfoni av deilige smaker, Here it goes:

    "Heisenberg"
    OG: 65
    IBU: 80
    EBC: 9
    FG: 10
    Til 32 liter kok.

    3,85 kg pilsnemalt
    3,85 kg hvete
    0,65 hveteflak
    800 gr DME

    60 min: 14 gram Cascade (7,1 % alfa), 14 gr Centennnial (10,2 % alfa), 14 gr Citra (13% alfa)
    15 min: 19 gr X 3 (altså de tre humlene)
    5 min: 14 gr X3
    5 min: 40 gr appelsinskall, 27 gr korianderfrø
    Tørrhumle: 20 gr X3

    Gjær: wlp400

    Mesk: 65 grader, 60 min. Kok 90 min.
     
    arild fagerland liker dette.
  11. lachris

    lachris
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Asker
    Jeg lurer på det samme. Har også lett. Og sendt forespørsel til bryggeriet uten å få svar.
     
  12. Riverside Brewery

    Riverside Brewery
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bruker du fersk eller tørket appelsinskall? Knuser/maler du korianderfrøene?
     
  13. Stig Aa.

    Stig Aa.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg brukte tørket appelsinskall og knuste frøene, ja. Jeg tenkt å brygge den på nytt i helgen. Muligens da med litt peppet i tillegg.
     
  14. Tom Nordstrand

    Tom Nordstrand
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Cold crasher dere slike hybrid øl? Gelatin?

    Hvete øl skal vel være litt hazy eller?Erfaringer?

    Har en Skoddehav klone, som jeg skal tappe om en uke.
     
  15. superdigg

    superdigg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Ekstremt fornøyd med denne for øvrig:

    Recipe Specifications

    --------------------------

    Boil Size: 24.25 l
    Post Boil Volume: 22.36 l
    Batch Size (fermenter): 18.00 l
    Bottling Volume: 16.50 l
    Estimated OG: 1.056 SG
    Estimated Color: 6.2 EBC
    Estimated IBU: 45.7 IBUs
    Brewhouse Efficiency: 70.00 %
    Est Mash Efficiency: 84.3 %
    Boil Time: 60 Minutes


    Ingredients:
    ------------
    Amt Name Type # %/IBU
    5.00 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60.0 mins Water Agent 1 -
    5.00 ml Lactic Acid (Mash 60.0 mins) Water Agent 2 -
    3.00 g Calcium Chloride (Mash 60.0 mins) Water Agent 3 -
    2.81 kg Pilsner (Weyermann) (3.3 EBC) Grain 4 62.2 %
    0.95 kg Wheat Malt, Pale (Weyermann) (3.9 EBC) Grain 5 21.1 %
    0.62 kg Wheat, Flaked (3.2 EBC) Grain 6 13.7 %
    0.13 kg Corn Sugar (Dextrose) (0.0 EBC) Sugar 7 3.0 %
    25.00 g Tomahawk [15.50 %] - Boil 60.0 min Hop 8 45.7 IBUs
    0.50 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15.0 mins) Fining 9 -
    0.50 tsp Yeast Nutrient (Boil 10.0 mins) Other 10 -
    10.00 g Orange Peel, Bitter (Boil 5.0 mins) Spice 11 -
    3.00 g Coriander Seed (Boil 5.0 mins) Spice 12 -
    27.00 g Centennial [10.00 %] - Steep/Whirlpool Hop 13 0.0 IBUs
    27.00 g Citra [12.00 %] - Steep/Whirlpool -5.0 Hop 14 0.0 IBUs
    13.00 g Cascade [5.50 %] - Steep/Whirlpool -5.0 Hop 15 0.0 IBUs
    1.0 pkg Abbey Ale (White Labs #WLP530) [35.49 ml Yeast 16 -

    Mash Schedule: Chainbreaker White IPA
    Total Grain Weight: 4.51 kg
    ----------------------------
    Name Description Step Temperat Step Time
    Mash Step Add 26.93 l of water at 55.2 C 52.0 C 15 min
    Mash Step Heat to 63.0 C over 6 min 63.0 C 15 min
    Mash Step Heat to 73.0 C over 7 min 73.0 C 20 min
    Mash Step Heat to 78.0 C over 2 min 78.0 C 5 min
     
  16. Presolv

    Presolv
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei!
    Er ganske ny innen ølbrygging og har ett par spørsmål til oppskriften. Hvor mye vann skal vi skylle med? Skal spraymalten tilsettes under mesking eller etterpå?
     
  17. Stig Aa.

    Stig Aa.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Morn. Spraymalten tilsettes ca 15 min før ferdig kok. Når det gjelder liter skyllevann, så er det avhengig av bryggemetode og oppsett. Jeg mesker med ca 26 liter og skyller med ca 12 liter, BIAB. Poenget må være at det blir riktig mengde vørter til slutt, som i mitt tilfelle er 32 liter. Gi gjerne tilbakemelding om du brygger denne!
     
  18. Sponon

    Sponon
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sandnes
    Bumper en eldre tråd her.

    Jeg sitter å pønsker ut en oppskrift på en White IPA. Men vurderer faktisk å bruke US-05 gjær istede for en typisk wit gjær. Blir det som å banne i kirka?

    Planlegger å bruke:
    22% pale ale malt
    33% hvete malt
    17% flaket hvete
    28% pilsner malt.

    Kan jeg fortsatt kalle dette en white ipa?
     
  19. KriHart

    KriHart
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Harstad
    Du har hveten, men det sentrale i en White IPA er jo samspillet mellom ester og fenoler fra gjæren og humla. Så det blir nok mer en IPA med hvete enn White IPA hvis du benytter us05. Men det er jo godt det og, bare noe annet.
     
    Sponon liker dette.

Del denne siden