Heisann, nå begynner det å nærme seg brygging av mitt første ekstraktbrygg. Gjærstarteren står og koser seg på den hjemmesnekra magnetrøreren, og det meste av ingredienser er på plass.
Jeg har kun mulighet til å koke deler av vørteren (burde bil plass til 12 liter i en 16-liters kjele, right?) av et brygg på 25 liter. Jeg er klar over at siden det som kokes kommer til å ha mye høyere SG (1,118) enn den ferdige vørteren (1,056), så må jeg bruke en god del mer humle. Jeg har brukt The Beer Recipator fra hbd.org for å beregne mengde maltekstrakt, humle og koketid i forhold til en annen oppskrift jeg fant, og komme opp i riktig bitterhet og OG.
Spørsmålet mitt er: Må jeg også øke mengden krydder tilsvarende på grunn av at det som skal kokes har såpass høy SG? Jeg tenkte å bruke både appelsin- og sitronzest, koriander, kardemomme, og bittelitt spisskummen, og ha i en humlepose de siste 15 minuttene av kokingen.
Jeg har kun mulighet til å koke deler av vørteren (burde bil plass til 12 liter i en 16-liters kjele, right?) av et brygg på 25 liter. Jeg er klar over at siden det som kokes kommer til å ha mye høyere SG (1,118) enn den ferdige vørteren (1,056), så må jeg bruke en god del mer humle. Jeg har brukt The Beer Recipator fra hbd.org for å beregne mengde maltekstrakt, humle og koketid i forhold til en annen oppskrift jeg fant, og komme opp i riktig bitterhet og OG.
Spørsmålet mitt er: Må jeg også øke mengden krydder tilsvarende på grunn av at det som skal kokes har såpass høy SG? Jeg tenkte å bruke både appelsin- og sitronzest, koriander, kardemomme, og bittelitt spisskummen, og ha i en humlepose de siste 15 minuttene av kokingen.