1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

WLP 838 Slurry (starter)

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Yerko, 20 Mar 2016.

  1. Yerko

    Yerko
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Langhus
    Siden Bryggselv og Bryggeland var helt ut for denne, måtte jeg vaske gjær etter min siste batch, som ble fatet den 16.03. Det jeg er nysgjerrig på er: har jeg så lite gjær i gjæret jeg vasket ? vet at dette er et vanskelig spørsmål spesielt når man ikke kan telle celler, men... Hva pleier dere å gjøre med vasket gjær

    upload_2016-3-20_14-25-11.png

    Jeg skal brygge en lager på ca. 1.077 neste fredag, men er usikker på hvor stor starter jeg skal lage, bør slurry density settes opp ?
     

    Vedlagte filer:

  2. Einar Michelsen

    Einar Michelsen
    Expand Collapse
    Styreleder
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Først lager du en 2 liter starter, og deretter en 4 liter starter. Da har du nok gjær.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Yerko liker dette.
  3. Yerko

    Yerko
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Langhus
    awesome, da setter jeg på det i kveld og tester det ut på doppelbokken
     
    Einar Michelsen liker dette.
  4. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Tigangers-regelen sies å gi bedre helse, for mange gjærceller i forhold til volum gir usunne forhold. Mrmalty hevder at slurry pleier å ha 4.5mrd celler/ml, og da når du målet med en 500ml starter, og så en 5 liter starter etter det. http://beerandwinejournal.com/better-yeast-starters/


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     

Del denne siden