1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

WLP 838 southern german lager

En tråd i 'Brygging' startet av Petter Gudbrand, 3 Aug 2013.

  1. Petter Gudbrand

    Petter Gudbrand
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei og hå. Har satt en pils og er nå litt usikker: skulle egentlig latt ølet gjære i et kjøleskap, men det var akkurat for lite (1 cm...). Så jeg måtte ta det i potetkjeller'n. Der er det LITT varmt, ca 15 grader. Etter 4 dager har gjæringen sluttet. Jeg trodde det skulle ta lenger tid. Noen som har noe erfaring?
     
  2. Bernts

    Bernts
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Hvordan vet du at det har sluttet?, Har du målt SG over noen dager? ;).
    Ikke bruk plopp i gjærlåsen som indikasjon på gjæring, Gi det 3 uker før du måler SG med hydrometer, når du har 3 like målinger, Da kan du si at gjæringen har stoppet.
     
  3. Petter Gudbrand

    Petter Gudbrand
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Har ikke målt sg. Ville høre her først fordi den forrige pilsen jeg satt ble infisert, så er litt lite lysten på å åpne gjæringsspannet for ofte. Da tar jeg enkelt nok ditt råd og måler på tirsdag. Da har det i det minste gått en uke. Takk for hjelp!
     
  4. Petter Gudbrand

    Petter Gudbrand
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Erratta: SG målte jeg før jeg tilsatte gjær. Etter at gjæringen startet har jeg ikke målt.
     

Del denne siden