wlp066 london fog ale yeast

Hei

Har nå laget klone urq, fikk tak i en gjær som en ølbutikk anbefalte til dette ølet (wlp066 london fog ale yeast)

trudde denne skal gjæres på ca 12 grader, men nå ble jeg usikker.

er dette riktig temp for dette ølet? eller passer ikke denne typen gjær i det hele tatt til dette ølet?
 
Hei

Har nå laget klone urq, fikk tak i en gjær som en ølbutikk anbefalte til dette ølet (wlp066 london fog ale yeast)

trudde denne skal gjæres på ca 12 grader, men nå ble jeg usikker.

er dette riktig temp for dette ølet? eller passer ikke denne typen gjær i det hele tatt til dette ølet?
Har ikke noe erfaring med dette gjæret,men et kjapt google søk viser det er brukt bla til NEIPA'er ..Dette er et gjær til ale's. Altså et overgjær, ikke til lagere..

..Whitelabs oppgir 17,5 -22 grader på detta gjæret som anbefalt temperatur..
 
Har ikke noe erfaring med dette gjæret,men et kjapt google søk viser det er brukt bla til NEIPA'er ..Dette er et gjær til ale's. Altså et overgjær, ikke til lagere..

ka fan, hadde oppi gjæret igår og det står nå på 12 grader, lite lysten på å tømme det ut. kjøre opp temp litt til 16-18 grader? å l det stå til? eller har noen noe tips?
 
ka fan, hadde oppi gjæret igår og det står nå på 12 grader, lite lysten på å tømme det ut. kjøre opp temp litt til 16-18 grader? å l det stå til? eller har noen noe tips?
Ingen grunn til å tømme det ut, den dør ikke på 12 grader (den oppbevares jo i kjøleskap før du får den), men den jobber nok ikke så godt der. Jeg ville fått temperaturen opp til anbefalt minimumstemperatur og innsett at det ikke blei noe særlig til klone (men det kan bli bra øl for det), evt skaffa noe mer typeriktig gjær og pitcha den. På så lav temperatur kommer ikke ale-gjæra til å være konkurransedyktig uansett.
 
Ingen grunn til å tømme det ut, den dør ikke på 12 grader (den oppbevares jo i kjøleskap før du får den), men den jobber nok ikke så godt der. Jeg ville fått temperaturen opp til anbefalt minimumstemperatur og innsett at det ikke blei noe særlig til klone (men det kan bli bra øl for det), evt skaffa noe mer typeriktig gjær og pitcha den. På så lav temperatur kommer ikke ale-gjæra til å være konkurransedyktig uansett.
ja har satt temp til 18 grader nå og lar det stå til...
 
Urq som i Urquell??
Da må du vurdere å bytte bryggesjsppe.. Til det ølet trenger du en lagergjær. Wyeast 2001 eller WLP 800.
 
Jeg synes det var et merkelig forslag til gjær hvis du spesifikt sa det var til en Urquell-klone. Ale/Lager er første hint.
 
Har du virkelig fått det forslaget? Bare navnet burde jo avsløre ugler i moseno_O
(Det var ikkje ment som kritikk til deg, men heller de på butikken).
Feil by og feil vær...
Hadde uansett latt det gjære ut slik gjæren krever og smakt det.
 
Sist redigert:
Dersom den enda ikke har nådd 18 ℃, ville jeg ha holdt den på 16 ℃ for å se om denne gjærtypen klarer det. Den vil gi mindre smak (mer likt lager) om du gjærer lavt, men du må høyt nok til at den starter.
Du kan også senke den med 1 ℃ når den kommer i gang, da temp i bøtta er høyere en din styringstemperatur.
Mot slutten ville jeg ha økt temperaturen til 20 ℃ for å sikre full utgjæring
 
Dersom den enda ikke har nådd 18 ℃, ville jeg ha holdt den på 16 ℃ for å se om denne gjærtypen klarer det. Den vil gi mindre smak (mer likt lager) om du gjærer lavt, men du må høyt nok til at den starter.
Du kan også senke den med 1 ℃ når den kommer i gang, da temp i bøtta er høyere en din styringstemperatur.
Mot slutten ville jeg ha økt temperaturen til 20 ℃ for å sikre full utgjæring
Det putra bra i gjærlåsen imårrest ja på 15,6 grader så skal sette den på 16 g senere idag, skal prøve dette. øl blir det, kanskje den blir knall tilogmed.
 
Tilbake
Topp