Yeast Bay Brussels Brettanomyces Blend

Jeg har ett rør som går ut denne mnd. Tenker lage surøl iløpet av ett par mnd. Kan man lage gjærstarter av denne på vanlig måte?
 

jab

 
Ja, men det er veldig viktig å være flink med hygiene eller så kan du lett infisere den med vanlig Saccharomyces.

Og forøvrig får du ikke surøl ut av kun det røret der, det inneholder ikke bakterier for syrning... Men det vet du vel.
 

Hallerik

Norbrygg-medlem
Ja, men det er veldig viktig å være flink med hygiene eller så kan du lett infisere den med vanlig Saccharomyces.

Og forøvrig får du ikke surøl ut av kun det røret der, det inneholder ikke bakterier for syrning... Men det vet du vel.
Det er vel nettopp det røret som lager surøl. Inneholder brett.

Sent fra min SM-G900F via Tapatalk
 

Hallerik

Norbrygg-medlem
Brett lager ikke sur øl.
Den lager lambic og det går vel innenfor kategorien surøl.
BRUSSELS BRETTANOMYCES BLEND
This blend combines Brettanomyces strains isolated from a unique lambic produced in the Brussels region of Belgium. All of the isolates in this blend produce a pronounced barnyard funk with mild acidity and very little fruitiness. This blend can be a little slow to start up, but is a great addition to any beer that you want to funk up.



Sent fra min SM-G900F via Tapatalk
 

jab

 
Den lager lambic og det går vel innenfor kategorien surøl.
BRUSSELS BRETTANOMYCES BLEND
This blend combines Brettanomyces strains isolated from a unique lambic produced in the Brussels region of Belgium. All of the isolates in this blend produce a pronounced barnyard funk with mild acidity and very little fruitiness. This blend can be a little slow to start up, but is a great addition to any beer that you want to funk up.



Sent fra min SM-G900F via Tapatalk


Om det kun er Brett som er isolert fra lambic så vil jo ikke ølet bli surt. Brett alene lager ikke noe mer syre enn Saccharomyces. Har du ikke smakt en Brett IPA eller Saison? Du må til med bakterier som lactobacillus og eller pediococcus om du ønsker surt øl.
 

Hallerik

Norbrygg-medlem
Om det kun er Brett som er isolert fra lambic så vil jo ikke ølet bli surt. Brett alene lager ikke noe mer syre enn Saccharomyces. Har du ikke smakt en Brett IPA eller Saison? Du må til med bakterier som lactobacillus og eller pediococcus om du ønsker surt øl.
Utgangspuntket for tråden var at Teast Bay Brussels Brettanomyces Blend skulle brukes av @pinpoint til å lage surøl/lambic. Det mener jeg det gjør ref produsentens beskrivelse. Jeg har også selv brygget lambic med det. Hvorvidt et slikt rør egener seg å sette starter på vet jeg ikke og det er godt mulig det inneholder mye annet enn brett som bidrar til det endelige resultatet.
 

Hallerik

Norbrygg-medlem
Om det kun er Brett som er isolert fra lambic så vil jo ikke ølet bli surt. Brett alene lager ikke noe mer syre enn Saccharomyces. Har du ikke smakt en Brett IPA eller Saison? Du må til med bakterier som lactobacillus og eller pediococcus om du ønsker surt øl.
Utgangspuntket for tråden var at Teast Bay Brussels Brettanomyces Blend skulle brukes av @pinpoint til å lage surøl/lambic. Det mener jeg det gjør ref produsentens beskrivelse. Jeg har også selv brygget lambic med det. Hvorvidt et slikt rør egener seg å sette starter på vet jeg ikke og det er godt mulig det inneholder mye annet enn brett som bidrar til det endelige resultatet.
 

Petter F

Norbrygg-medlem
Nei, det gjør det ikke ref. produsentens beskrivelse, kun at bretten er isolert fra lambic. Lambic er spontangjæret, og inneholder massevis av mikroorganismer, det være seg sacc, brett og diverse melkesyreproduserende bakterier. For å få ordentlig surt øl må du ha bakterier i tillegg, som @jab skriver. Brett, som produsenten her også skriver, gir kun mild syrlighet og hovedsaklig funk.
 
  • Like
Reaksjoner: jab
Topp