Yeast harvester

Kjøpe løse deler og sette sammen selv?

Eneste delen jeg ikke finner i farta er overtrykksventilen.

2 klemmer + 2 endelokk + siktglass uten skjold = 912 kr + 30 kr for pakninger.

2 klemmer + 2 endelokk + siktglass med skjold = 1312 + 30 kr for pakninger.

129 dollar er litt over 1200 kr nå + den lite aktuelle frakta.

Prisene er hentet i all hast hos Brewshop, har ikke sjekket priser hos andre sjapper.
 
Sist redigert:
Spørs om ikke det blir løsninga da. Er bare glad for "plug and play"-løsninger, men får leke litt petter smart i stedet for
 
Hvordan virker den? Ser ut som et seglass med en regulerbar ventil i ene enden?

Er det "egentlig" en separator?
 
Kort forklart:

Fest dingsen i bunnen av din koniske tank etter å ha dumpet det værste av bunnfallet, la gjæren bunnfelle inn i dingsen. Fjern dingsen og sett på overtrykksventilen for å unngå at dingsen sprenges eller blåser ut en pakning.

Litt lengre forklaring:

Yeast naturally fall to the bottom of our conicals (which is one of the nice things about them). After 3-4 days into fermentation, dump your trub as usual and close the butterfly valve. Attach the Yeast Harvester to the valve and re-open the valve, which will flood the harvester with beer and some yeast. Over the final days of fermentation, the yeast will drop out of solution and collect in the sight glass, displacing the beer. At the end of fermentation, you will have a full container of creamy white yeast - perfect for pitching a huge quantity of free yeast into your next batch. Close your bottom valve and disconnect the Yeast Harvester and attach the pressure relief cap over the opening and seal with a tri-clamp. Always store in the refrigerator. Included relief valve prevents over pressurization. Unit Holds ~170ml. Max PSI: 6
 
Veldig høyt. Så du må ha en overtrykksventil.

Det regna jeg med ja. Men hvor høyt er trykket egentlig, og varer det lenge? Vil det til slutt produseres så lite trykk at ventilen kan stenges?

Kjøpte denne ventilen som jeg skal få festet i endelokket. Den er regulerbar, uten at jeg vet helt nøyaktig hvilket trykk max/min er på den.

Overtrykksventil til Micro Filling Systems - reservedel

Annet dumt spørsmål samtidig;

En del av gjengene i ventilen vil gå gjennom endelokket etter montering, og gjæren vil naturlig fylles rundt denne. Har det noe å si?
 
Men hvor høyt er trykket egentlig, og varer det lenge? Vil det til slutt produseres så lite trykk at ventilen kan stenges?

Det er vanskelig å si hvor høyt trykket kan bli, det kan være null overtrykk og det kan bli høyt nok til at glasset eksploderer. Det kommer an på flere ting, om gjæra har igjen noe sukker å spise, hvor mye co2 som er i glasset, og temperatur i rommet den står. Men det har egentlig ingen betydning. Sikkerhetsventilen åpner seg hvis trykket blir for høyt, den er ellers stengt. Men husk å slippe ut trykket når du skal åpne glasset igjen.

En del av gjengene i ventilen vil gå gjennom endelokket etter montering, og gjæren vil naturlig fylles rundt denne. Har det noe å si?

Du kan ikke ha så mye gjær i beholderen at den kommer i kontakt med overtrykksventilen. Du må ha litt rom over gjæra, hvis ikke kan den fylles med gjær og vil kanskje ikke fungere som den skal. Så hvis glasset er helt fullt må det tømmes av litt, og overtrykksventilen må alltid stå oppover.
 
Det er vanskelig å si hvor høyt trykket kan bli, det kan være null overtrykk og det kan bli høyt nok til at glasset eksploderer. Det kommer an på flere ting, om gjæra har igjen noe sukker å spise, hvor mye co2 som er i glasset, og temperatur i rommet den står. Men det har egentlig ingen betydning. Sikkerhetsventilen åpner seg hvis trykket blir for høyt, den er ellers stengt. Men husk å slippe ut trykket når du skal åpne glasset igjen.



Du kan ikke ha så mye gjær i beholderen at den kommer i kontakt med overtrykksventilen. Du må ha litt rom over gjæra, hvis ikke kan den fylles med gjær og vil kanskje ikke fungere som den skal. Så hvis glasset er helt fullt må det tømmes av litt, og overtrykksventilen må alltid stå oppover.

Takk for svar. Da bør alt være klart for første høsting snart. Spennende
 
Tilbake
Topp