AndyHagen
Norbrygg-medlem
Hei dere,
Jeg har laget meg en oppskrift for Johnny Low, med en liten andel pale ale malt (maris otter), og litt mørkere stil.
Det jeg lurer på med denne oppskriften (brygget står allerede i dunken) er tørrhumling. Ut fra lukten jeg kjenner fra gjærlåsen, så likner allerede aromaen veldig på JL, og jeg begynner å bli usikker på hva som skjer med brygget når jeg klinker til med 2x75g tørrhumle. Kunne noen delt noen tanker om dette? Jeg er bare på brygg nummer to, og trenger litt input.
BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com Recipe: Johnny Low
Brewer: Andy
Asst Brewer:
Style: American IPA (Session)
TYPE: All Grain
Taste:
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 31,96 l
Post Boil Volume: 29,12 l
Batch Size (fermenter): 27,00 l
Bottling Volume: 25,00 l
Estimated OG: 1,022 SG
Estimated Color: 10,9 EBC
Estimated IBU: 30,4 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 74,7 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
5,20 g PH 5.2 Stabilizer (Mash 60,0 mins) Water Agent 1 -
2,10 g Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) Water Agent 2 -
0,90 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60,0 mins Water Agent 3 -
1,60 kg Pilsner (Weyermann) (3,3 EBC) Grain 4 61,5 %
0,70 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) Grain 5 26,9 %
0,30 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 6 11,5 %
10,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 60,0 min Hop 7 8,4 IBUs
10,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 30,0 min Hop 8 6,4 IBUs
0,75 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) Fining 9 -
0,50 tsp Yeast Nutrient (Boil 15,0 mins) Other 10 -
15,00 g Citra [12,00 %] - Boil 10,0 min Hop 11 7,8 IBUs
15,00 g Simcoe [12,00 %] - Boil 10,0 min Hop 12 7,8 IBUs
1,0 pkg Dry English Ale (White Labs #WLP007) [35 Yeast 13 -
75,00 g Citra [12,00 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 14 0,0 IBUs
75,00 g Simcoe [12,00 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 15 0,0 IBUs
Mash Schedule: BIAB, Medium Body
Total Grain Weight: 2,60 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Saccharification Add 9,95 l of water at 70,4 C 66,0 C 60 min
Mash Out Heat to 75,6 C over 7 min 75,6 C 10 min - DROPPET
Sparge: If steeping, remove grains, and prepare to boil wort
Notes:
------
Kalsiumklorid, pH-stab og kalsiumsulfat er pr 10L, og ikke totalt.
22C inn i fermentor.
Created with BeerSmith 2 - http://www.beersmith.com -------------------------------------------------------------------------------------
Jeg har laget meg en oppskrift for Johnny Low, med en liten andel pale ale malt (maris otter), og litt mørkere stil.
Det jeg lurer på med denne oppskriften (brygget står allerede i dunken) er tørrhumling. Ut fra lukten jeg kjenner fra gjærlåsen, så likner allerede aromaen veldig på JL, og jeg begynner å bli usikker på hva som skjer med brygget når jeg klinker til med 2x75g tørrhumle. Kunne noen delt noen tanker om dette? Jeg er bare på brygg nummer to, og trenger litt input.
BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com Recipe: Johnny Low
Brewer: Andy
Asst Brewer:
Style: American IPA (Session)
TYPE: All Grain
Taste:
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 31,96 l
Post Boil Volume: 29,12 l
Batch Size (fermenter): 27,00 l
Bottling Volume: 25,00 l
Estimated OG: 1,022 SG
Estimated Color: 10,9 EBC
Estimated IBU: 30,4 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 74,7 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
5,20 g PH 5.2 Stabilizer (Mash 60,0 mins) Water Agent 1 -
2,10 g Calcium Chloride (Mash 60,0 mins) Water Agent 2 -
0,90 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60,0 mins Water Agent 3 -
1,60 kg Pilsner (Weyermann) (3,3 EBC) Grain 4 61,5 %
0,70 kg Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) Grain 5 26,9 %
0,30 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 6 11,5 %
10,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 60,0 min Hop 7 8,4 IBUs
10,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 30,0 min Hop 8 6,4 IBUs
0,75 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) Fining 9 -
0,50 tsp Yeast Nutrient (Boil 15,0 mins) Other 10 -
15,00 g Citra [12,00 %] - Boil 10,0 min Hop 11 7,8 IBUs
15,00 g Simcoe [12,00 %] - Boil 10,0 min Hop 12 7,8 IBUs
1,0 pkg Dry English Ale (White Labs #WLP007) [35 Yeast 13 -
75,00 g Citra [12,00 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 14 0,0 IBUs
75,00 g Simcoe [12,00 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 15 0,0 IBUs
Mash Schedule: BIAB, Medium Body
Total Grain Weight: 2,60 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Saccharification Add 9,95 l of water at 70,4 C 66,0 C 60 min
Mash Out Heat to 75,6 C over 7 min 75,6 C 10 min - DROPPET
Sparge: If steeping, remove grains, and prepare to boil wort
Notes:
------
Kalsiumklorid, pH-stab og kalsiumsulfat er pr 10L, og ikke totalt.
22C inn i fermentor.
Created with BeerSmith 2 - http://www.beersmith.com -------------------------------------------------------------------------------------