http://forum.norbrygg.no/index.php/topic,21387.msg214446.html#msg214446
Det er vel fakta det skulle jeg tro. Var vel en humlemangel for noen år siden også. Regner med det går greit for den jevne hjemmebrygger, som ofte kan eksperimentere med varianter dersom en spesiell type er mangelvare. Verre for de som er avhengig av samme resultat/smaksbilde for hvert brygg.
Frykten for humlemangelen er nok en smule overdrevet. Petter Nome sin kommentar er nok betegnende. det er variasjoner i avlingene fra år til år, så det kan være mer eller mindre humle på markedet, men sjelden så lite at man ikke får nok. Og bryggeriene tilpasser seg uansett i forhold til hvilke typer som er mangelvare. Da det var "krise" for noen få år siden merket nok bryggeriene at prisene steg, men enorme problemer ble det ikke. Det merkes noen ganger på at enkelte humletyper kan være vanskelige å få fatt i. I år er det f.eks. mindre Magnum enn vanlig.
Dette er et tall jeg plukket fritt fra hukommelsen (kan godt ha vært 7 også for den saks skyld), og stammer fra en eller annen episode fra The Brewing Network. Årsaken til dette var for å lage et mest mulig likt øl fra gang til gang, i tilfelle sesongvariasjoner på humletypene, manglende tilgang, osv.
Poenget var nå i hvert fall at det var flere humletyper enn man kanskje skulle tro.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.