[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Lazy Bastard Ale
Øltype: American Pale Ale
Antall poeng i konkurransen: 31,33 av 50
OG: 1.055
FG: 1.016
Farve (beregnet): 20 EBC
Beregnet bitter: 37 IBU
Vørtermengde: 26 l
Sluttvolum: 20 l
Malt & sukker
4900 gram 92.1 % Maris Otter 5,9 EBC
420 gram 7.9 % Crystal 120 EBC
Vann
20 l til innmesking
12 l til skylling
Meskeskjema
60 min 67 °C
5 min 76 °C
Kommentar til mesking: 14 liter til innmesking - 6 liter til Mash-out
Humle
13 gram Magnum Pellet 13.7 %-alfa 60 min
12 gram Northern Brewer Pellet 8.9 %-alfa 30 min
24 gram Cascade Hel 6.7 %-alfa 10 min
Krydder og andre tilsetninger
2 gram Irish Moss koketid 10 min
2 gram Wyeast Nutrient koketid 10 min
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Fermentis US-05 Tørrgjær 11 gram
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 5 dager ved 20 °C
Modning/sekundærgjæring 10 dager ved 20 °C
Lagring 15 dager ved 12 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 3.02.2008
Tappedato: 2.03.2008
Kommentar: 110 gram sukker til karbonering på flaske.[/tt]
Navn på brygget: Lazy Bastard Ale
Øltype: American Pale Ale
Antall poeng i konkurransen: 31,33 av 50
OG: 1.055
FG: 1.016
Farve (beregnet): 20 EBC
Beregnet bitter: 37 IBU
Vørtermengde: 26 l
Sluttvolum: 20 l
Malt & sukker
4900 gram 92.1 % Maris Otter 5,9 EBC
420 gram 7.9 % Crystal 120 EBC
Vann
20 l til innmesking
12 l til skylling
Meskeskjema
60 min 67 °C
5 min 76 °C
Kommentar til mesking: 14 liter til innmesking - 6 liter til Mash-out
Humle
13 gram Magnum Pellet 13.7 %-alfa 60 min
12 gram Northern Brewer Pellet 8.9 %-alfa 30 min
24 gram Cascade Hel 6.7 %-alfa 10 min
Krydder og andre tilsetninger
2 gram Irish Moss koketid 10 min
2 gram Wyeast Nutrient koketid 10 min
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Fermentis US-05 Tørrgjær 11 gram
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 5 dager ved 20 °C
Modning/sekundærgjæring 10 dager ved 20 °C
Lagring 15 dager ved 12 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 3.02.2008
Tappedato: 2.03.2008
Kommentar: 110 gram sukker til karbonering på flaske.[/tt]