Gamalost inneholder ikke mer fett enn vanlig malt (ca. 1%), så jeg vil tro at det vil ha lite for seg å ekstrahere dette. Men tro kan man jo gjøre i kirken, og det er folk som kan dette bedre enn meg.
Jeg tenkte å sette en saison, og har lest mye bra om wlp568. Den er dog ikke å oppdrive (sesong?)
Jeg har lest at den er en blanding av wlp565 og wlp566, som begge er tilgjengelig.
Kan jeg lage starter og bruke feks. 2 rør av hver og forvente samme resultat som ved wlp568?
Takker for innspill!
Jeg er veldig fornøyd med resultatet. Ølet ble velbalansert mtp. fylde, bitterhet og alkohol. Har høstet mye ros for ølet. Ja, jeg vet at de fleste gjør det. Men det skal tross alt lite til å imponere den gjevne pilsdrikker. IPAen er ikke akkurat kompleks sammenlignet med vestkyst, men det var...
Ja, rosin-fruktig. Brukte dette egentlig mest på grunn av fargen, ikke så mye mtp. smak. Kanskje det kan være en idè å la ambermalt trekke i vannet før mesketemperatur dersom man bare skal "bruke fargen"? Dette er jo vanlig ved ekstraktbrygging.
Tappet i dag en am. IPA etter 15 dager i gjæringskar.
OG var på 1.059, og FG ble målt til 1.010.
Likevel slår ølet meg som for søtt, og kanskje noe mye fylde. Nå har jeg enda ikke lagret noe ferdig, men skjer det veldig mye på 14 dager med priming og 14 dager med kald lagring? Jeg skjønner at...
Ja, det hadde vært knas med superduplex. Pleide å sveise rør av superduplex som skulle ligge på bunnen av nordsjøen.
Ang. dette med at oksidbelegget som går vekk når man bruker stålull, så er jeg av den oppfatning at det bare går vekk midlertidig? Nå er det lenge siden jeg har hatt...
Takk for svar, Gahr. Da tilsetter jeg bare bitterhumle? Eller skal jeg tilsette noe aroma humle også? Tenker jeg går til innkjøp av Hallertauer som bitterhumle.
Mtp at jeg uansett skal en tur innom Vestbrygg, er det kanskje en annen gjær jeg burde plukket med meg, ala belgisk?
Sent from my...
Jeg har noe kvernet malt som må brukes, så nærmer det seg bryggedag igjen.
Så jeg lurer på hvilken retning jeg skal ta. Enten så brygger jeg dette med inspirasjon fra Halvor India Brown Ale, og bruker samme humleprofil og safale us-05, ELLER så brygger jeg den under (beersmith) profilen Belgian...
Dette blir bra! Tenker du på uke 8 eller uke 9? Helgen uke 8 og ut Uke 9 er vinterferie i Hordaland altså 21/2 - 2/3, og jeg tenker at det kan være problematisk mtp. oppmøte. For min del reiser jeg utenlands lør. 22 feb. til 1. mars
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Hei Gahr, dersom du (eller noen andre med peiling på denne oppskriften) skulle lese dette:
Hva tenker du/dere om å brygge Nøgne Ø oppskriften (siden jeg har 50L meskekapasitet), men kutter ned litt på Pale malt, og tilsetter noe melasse sukker og chocolate malt? Prøver egentlig å kombinere...
Da er SG målt til 1.010. Jeg har tørrhumlet med 150g Cascade og 100g Citra (52 liter, dag 7). Jeg skal flaske på mandag om en uke, altså etter 14 dager. For å få deilig humlearoma ala Lucky Jack, bør jeg tørrhumle noe mer ila. uken?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.