Jeg har brygget min første lager, i form av en tysk pilsner. OG 1.051. 3 pakker rehydrert w34/70 ble pitchet på 10 grader, hevet til 11 grader dagen derpå. Etter åtte dager hevet jeg til 13 grader. Kjøpte en Tilt som jeg ploppet oppi karet et par dager etter dette, ca på dag 9. Den viste SG på...
Takker for svar begge to! Jeg rehydrerte gjæren mellom 30 og 35 grader slik som beskrevet på databladet. Deretter ble det tilsatt vørter på ca 17 grader fem minutter i mellom, til gjæren hadde en temp på 17 grader. Mener databladet beskrev denne måten for å nærme seg temp, og at man ikke skulle...
Jeg har en porter til gjæring akkurat nå, og opplever at gjæringen uventet har stoppet. Ølet er av typen Bakke brygg robust porter med følgende maltregning:
Amount
4.62 kg Muntons Pale (Venture) 70%
0.66 kg Weyermann Munich II 10%
0.66 kg Warminster Crystal...
Ikke helt sikker på om jeg forstår spørsmålet. Jeg kjørte CC med gelatin etter endt gjæring, og flasket etter ca to døgn. Ingen ekstra gjær etter det. Karbonerte på flaske som normalt. Funket veldig bra.
Jeg ville ha brukt tørrhumle for å få skikkelig aroma. Regner med at det er helt innafor å fate den 9, hvis sg er stabil. Stormgjæring er ferdig for lengst innen da. Tørrhumle de siste to dagene, hvis tiden er knapp, kanskje? Ser at brulosophy hadde gode resultater med kort tid med tørrhumle.
I november brygget jeg denne etter oppskriften jeg satte sammen. Må si at den ble en av de bedre jeg har laget. Tok en sammenligning med originalen, og det smakte temmelig likt. Eneste forskjell var at min ble minimalt mørkere, og at den fruktige humlesmaken var bittelitt mer fremtredende. Med...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.