5.2 pH stabilizier

AndersGrom

Dommer
Stemmer det at man skal bruke antall gram 5.2ph stab i mesken på antall liter vørt til kok?
Blandings forhold er 14 g / 30 l(totalt vol til koking)
Dvs: 15 l til mesk
30 l etter mesking og vasking
skal jeg da bruke 14 g i 15 liter meskevann?
 
Jeg pleier å bruke 1 ss i mesken (22,5 liter ferdig øl). Min erfaring er at det blir fint.
 
Kanskje noen kan svare på om dette er en grei måte å behandle meskevann på. I mange oppskrifter er det tatt med både gips og andre lurumheter. Kommer man unna men dette?
 
Gahr skrev:
Jeg pleier å bruke 1 ss i mesken (22,5 liter ferdig øl). Min erfaring er at det blir fint.

Ok. Etter litt leting fant jeg et gammelt innlegg om samme problem stilling.

Bruker du ikke noe i skyllevannet gahr?
 
Ikkje alle meiner at ph 5.2 gjer det som mange tror....

http://www.homebrewtalk.com/f128/5-2-ph-stabilizer-whats-436563/#post5614011
 
Sant nok. Resultatene er varierende med 5,2, men min erfaring er at det tilsynelatende funker ganske bra.
 
Eg foretrekker å tilsette salter (etter beregning med EZ-water eller Bru'n water regneark) til ønsket mengde og deretter om nødvendig justere ph med melkesyre etter måling med ph meter.

http://www.homebrewtalk.com/f128/brewing-water-chemistry-primer-198460/
 
Kan man tillsette 5,2 i skyllevannet for å trekke ned ph? Jeg bruker 5,2 i mesken, men kjenner litt usmak i de mørkere øllene mine og lurer på om det kan være skyllingen. Eller bør jeg heller vurdere å bruke noe av de saltene som finnes på markede?
 
Tilbake
Topp