Deilige bilder!!!

20160210_200044 (2).jpg Fin fangst i London.
De seks til venstre kom velberget hjem, mens de to til høyre måtte bøte med innholdet.
Smakte fortreffelig:)
 
Forced_ferment_test_batch7.jpg
"Forced ferment test" av London Pride Clone.
Wyeast 1318, OG 1.047, FG 1.009, 48 timer etter pitch.

Topphøsting av gjær og måling av SG om et par dager.
Blir sannsynligvis omstikking til nytt gjæringskar også, gitt at SG nærmer seg FG fra "Forced ferment test".
Krausen_batch7.jpg
 
Sist redigert:
Hvorfor stikke om? Gjæren har jo en opprydningsjobb å gjøre.
Det vil være en del gjær i suspensjon i øllet etter omstikking. Dette skal da i teorien være nok til å rydde opp.
Det skal få stå en god uke på sekundærkaret og rydde før jeg flasker.

Jeg er her direkte inspirert av Gjær-epsioden i Vestkast. Hør fra 20:30 og 10 minutter utover.
Jeg fikk lyst til å prøve det selv. Så det er litt "forskning" / opplæring / trening involvert i dette.
 
Sist redigert:
Hørte den, det ble sagt at det blir en avveining mellom risiko for oksygenopptak og autolyse, som neppe vil skje med et øl som er ferdig såpass fort som London Pride. Gjorde også sekundær før, nå kun på lager og andre som skal stå en stund.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Fortsetter bildeserien
Idag har jeg fått tappet 13 liter Lucky Bastard

ImageUploadedByTapatalk1455622804.172345.jpg

ImageUploadedByTapatalk1455622815.089295.jpg

Helt grei mtp. på OG: 1.085, 10% Special B og 80% ekstrakt,
da kan jeg vel ikke forvente no mer enn 75% utgjæring

Du kan tro jeg gleder meg til å smake om et par uker


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Feirer dag med ein 2 år gammel RIS Fånota Svarte Natta
aacb7abfd11f83cc6393dcb2673f3138.jpg


Sent fra min SM-A300FU via Tapatalk
 
uploadfromtaptalk1456052757781.jpg

Detta er min først post her på forumet[emoji2] Etter en liten tur over grensa så fikk jeg plukket opp litt godsaker for å prøvesmake. I esken bak er det 6 flasker fra fatter'n sitt ekstrakt brygg som var ferdig 24.12.15 . Smakte mye bedre nå som den har fått stått litt lengere.

Sent fra min SM-G900F via Tapatalk
 
Tilbake
Topp