Gjær som ikke egner seg til naturlig karbonering

Steffan

Norbrygg-medlem
Et lite spørsmål til dere som er bitte litt mer erfarne enn meg her:

Hvordan går dere frem for å bestemme når det er nødvendig å tilsette mer gjær for naturlig karbonering? For eksempel: Jeg fått med meg at wlp007 går så fort ut av suspensjon at det ofte er for lite gjær igjen til karboneringen slik at man bør tilsette litt ekstra.

Nå har jeg en pale stående som har gjæret med wlp005, men det ser ikke ut til at den heller har hatt mye gjær i suspensjon for å ta tak i priming-sukkeret på fatet. Etter en drøy uke på fat i 20 grader skulle jeg tappe av bunnfall, men det kom niks og nada, bare klar fin pale ale som var noe søt og underkarbonert. Dog; allikevel god!

Så; hvordan bestemmer dere om dere skal tilsette litt mer gjær sammen med primingen eller ikke? Og når dere gjør det, bruker dere frisk gjær eller gjenoppliver dere litt fra gjærkaken?


(Jada, jeg vet jeg kan tvangskarbonere, men det er ikke det jeg spør om  ;) )
 
La den stå en uke til du. Jeg karbonerer på 25 grader i 14 dager. Skjeldent det er ferdig karbonert før den tid.
 
Tilbake
Topp