Hei, er ganske fersk hjemmebrygger og har muligens gjort en stor tabbe på siste brygg. Har laget meg et "øleskap" med STC-1000 regulator. Etter flasking av en belgisk wit ble flaskene satt i skapet for karbonering på 20 grader.
Da jeg sjekket skapet dagen etter flasking slo varmen i mot meg. Det viste seg at temperatursensoren hadde ramlet ut av skapet slik at det stod på heat hele natten! Temperaturen var på nesten 50 grader.
Fikk tempen ned til 20 igjen i løpet av et døgn og flaskene har nå stått slik i en uke. I går satte jeg en flaske kaldt og har nettopp åpnet den. Det var bitte litt kullsyre i den, men alt for lite. Er det håp om at gjæra våkner til liv igjen om den får mer tid?
Ølet smakte forøvrig veldig godt. Kanskje løsningen er å investere i fat og co2 anlegg? Må i såfall åpne alle flaskene og helle på fat. Noen andre alternativer?
Da jeg sjekket skapet dagen etter flasking slo varmen i mot meg. Det viste seg at temperatursensoren hadde ramlet ut av skapet slik at det stod på heat hele natten! Temperaturen var på nesten 50 grader.
Fikk tempen ned til 20 igjen i løpet av et døgn og flaskene har nå stått slik i en uke. I går satte jeg en flaske kaldt og har nettopp åpnet den. Det var bitte litt kullsyre i den, men alt for lite. Er det håp om at gjæra våkner til liv igjen om den får mer tid?
Ølet smakte forøvrig veldig godt. Kanskje løsningen er å investere i fat og co2 anlegg? Må i såfall åpne alle flaskene og helle på fat. Noen andre alternativer?