Innspel til oppskrift.

Silje

Fylkesleder
Eg har tenkt å bruke opp litt humlerestar i helga, og lage ein IPA.

OG: 1.070. Pleier å ende opp med ca. 23. liter etter kok.

Ser dette greit ut?

Tomahawk 16,9 20g 60min.
Tomahawk 16,9 10g 30min.
Centennial 10,1 10g 10min.
Nelson Sauvin 11,4 10g 10min.
Centennial 10,1 10g 5min.
Nelson Sauvin 11,4 10g 5min.
Chinook 12,0 10g 5min.
Centennial 10,1 25g 1min.
Nelson Sauvin 11,4 25g 1min.
Amarillo 8,9 25g Tørrhumle
Nelson Sauvin 11,4 25g Tørrhumle
Centennial 10,1 25g Tørrhumle
 
IBU blir 73 i den kalkulatoren eg har brukt (gjennomsnitt). Når det gjeld BU/GU har eg ikkje så god greie på det.

Eg har tenkt å meske på 67 grader i 60min med følgande malt:
6000g Maris Otter pale malt
400g Caramalt
200g Dark Crystal
200g CaraAmber
 
hvis OG er 1.070 og IBU er 73, blir BU/GU=73/70=1,04.
Det er kanskje litt i høyeste laget, Amerikansk IPA har typisk BU/GU rundt 0,85. Hvis du vil være typeriktig kan du ta noen 60min humler og flytte til 30 eller 20, så får du litt mindre BU/GU, men regler er jo til for å brytes ;) Jeg ville nok bare kjørt på, da kalkulert IBU og faktisk IBU omtrent aldri stemmer! :)
 
hvis OG er 1.070 og IBU er 73, blir BU/GU=73/70=1,04.
Det er kanskje litt i høyeste laget, Amerikansk IPA har typisk BU/GU rundt 0,85. Hvis du vil være typeriktig kan du ta noen 60min humler og flytte til 30 eller 20, så får du litt mindre BU/GU, men regler er jo til for å brytes ;) Jeg ville nok bare kjørt på, da kalkulert IBU og faktisk IBU omtrent aldri stemmer! :)

Ser forresten at på IBUen i følge Trinseth er på 56, så då er det vel kanskje ikkje så gale likevel slik eg har satt det opp? Tusen takk for hjelp :)
 
Tilbake
Topp