Knusing av malt for Speidel

Har brygget flere batcher med min 50L Speidel, men synes meskingen ikke går så godt. Gjennomstrømming i maltrøret stopper nesten opp og jeg må stadig hjelpe til med omrøring. Mesking med hvete kan jeg nesten bare glemme. Har hørt at man kanskje bør knuse malten grovere. Noen som har samme erfaring?

bjorn
 
Ja, du bør kverne ganske grovt til Speidelen. Har du problemer med tett mesk, så foreslår jeg at du kverner vesentlig grovere og heller juster deg inn igjen. Vær oppmerksom på at dette også kan påvirke utbyttet, så du må ta høyde for litt variasjon der når du prøver deg fram.
 
Kjøpte meg en maltmølle fra Barley Crusher istedenfor originalmøllen som fulgte med.
Barleyen var stilt inn på ca 0,9mm, stilte den inn til ca 1,1mm og det ser ut til å fungere bra.
 
Tilbake
Topp